avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum sa imi organizez PFA-ul cat mai avantajos?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum sa imi organizez PFA-ul cat mai avantajos?

Buna ziua!

Mi-as dori sa imi incep o afacere, insa, realist vorbind, inca sunt la inceput si s-ar putea sa nu obtin profit din primul an de activitate.

Am citit despre plata impozitelor in sistem real si chiar ma intrebam daca se poate sa scutesc cheltuieli prin aceasta metoda.

Concret, cat ar fi impozitul minim pe care l-as plati pentru un profit modic, respectiv 200 de lei, in primul an de activitate?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
eumihai10, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:12, 10 Mai 2018
Impozitul pe venitul din activitatea independenta a unui pfa este 10% aplicat la valoarea rezultata din venitul incasat din care se scad cheltuielile deductibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii taxe pfa lucian75 lucian75 Buna seara,doresc sa deschid un PFA ptr activitati gen uber eats etc. Daca ptr serviciile prestate primesc o anumita suma ce depaseste plafonul min de 1900 ... (vezi toată discuția)
Diferente de impozit anual de regularizat , stabilite in plus PriponC PriponC As dori sa stiu si eu cum sunt stabilite aceste sume si daca se poate depune o contestatie , in masura in care am platit toate taxele la timp si am si ... (vezi toată discuția)
Pierdere fiscala sonia1978 sonia1978 Sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei, PFA inregistrata la Administratia Financiara. In anul 2011 (primul an de activitate) am avut cheltuieli ... (vezi toată discuția)