Buna seara. In data de 04.02.2018, in urma unui control în trafic, in urma testării cu aparatul etilotes am fost depistat cu o alcoolemie de 0.51 mg alcool pur în aerul expirat. Am fost condus la Spitalul Județean, etc.....știți procedura.....Întrebarea este....exista vreo posibilitate de a lua macar o dovadă cu drept de circulație până la finalizarea anchetei penale? Menționez că nu sunt recidivist, nu am cazier penal și nici cazier rutier. Sunt din Rm. Vâlcea. Mulțumesc și apreciez orice sfat sau ajutor.
Sunt sanse reduse ca procurorul sa va admita cererea de prelungire a dreptului de circulatie, dar se poate incerca. Din punctul meu de vedere, aveti acest drept.
In Bucuresti, practica este sa se respinga astfel de cereri cu motivarea ca procurorul nu poate dispune prelungirea unui drept pe care dvs nu il mai aveti. Doar in cazul dovezilor cu drept de circulatie procurorul poate dispune prelungirea dreptul de circulatie.
Prin alte localitati din tara, cunosc cazuri in care s-a obtinut prelungirea dreptului de circulatie si in cazul unei dovezi fara drept de circulatie.
Permis de conducere.
Pao29
Buna ziua ! Am fost depistat cu alcoolemie de catre un echipaj de la politia rutiera , mi-a fost retinut permisul de conducere , iar acum astept procesul ... (vezi toată discuția)