Vreau sa dau M.Ap.N. in judecata pentru respingerea deciziei de pensionare. Se percepe taxa de judecata? Trebuie sa-mi angajez un avocat? Cum trebuie sa procedez in disputa cu institutie a statului? Va multumesc anticipat.
Primo facio, este imperios necesar să fie îndeplinită procedura prealabilă, ce presupune contestarea deciziei în termen de 30 de zile de la
comunicare; această contestație urmează a fi transmisă organului competent și trebuie soluționată în 30 zile.
În acest context, sunt posibile 3 situații.Prima, cea mai dezirabilă, în care autoritatea vă admite contestația, a doua în care autoritatea o respinge, a treia în care nu răspunde.
Ultimele două variante dau naștere la dreptul dvs de a vă adresa instanței de contencios compententă.
Atenție, adresarea în mod direct, fără parcurgerea producerii prealabile, va atrage respingerea cererii ca prematură.
Dacă nu vă descurcați, puteți contracta servicii unui avocat, la alegere, dintre cei de pe prezentul site sau de pe tabloul avocaților.
Cu stimă!
Da am fost instiintat prin mail ca a fost respinsa contestatia mea si au zis ca hotararea comisiei de constetatii au trimis un document din data de 17.04.2018 care nu a ajuns nici in data de azi la mine. Costa ceva procesul sau daca nu castig procesul trebuie sa platesc ceva? Multumesc frumos
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Legea 223/2015
Art.105
Cererile în fața oricăror organe sau instanțe, precum și toate actele procedurale în legătură cu litigiile, având ca obiect drepturi ori obligații de pensii militare de stat sau de asigurări sociale, sunt scutite de taxă de timbru.