avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cumpărare masina
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cumpărare masina

Buna ziua. Am cumparat o masina si in bord are cu 50000 de km mai putin decat in calculatorul masini. Pot demonstra cu acte diferența de km. Pot recupera ceva de la vânzător pentru ca am fost înșelat?
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2018
Ionutpin, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:35, 10 Mai 2018
Bună ziua!
Puteți, apreciez că ați putea formula fie o acțiune estimatorie, fondată pe garanția contra viciului ascuns al bunului, fie o acțiune pe îmbogățire fără justă cauză (aș merge pe prima
variantă, a doua are caracter subsidiar, insă prima impune o serie de precizări și condiții).
Mai mult decât atât, puteți formula plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
Daca veti face plangere penala sau veti deschide actiune in instanta impotriva vanzatorului puteti solicita organului judiciar sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înșelăciune? ContSters473922 ContSters473922 Am cumpărat o mașină de la un vânzător care susținea ca are acte în regula (fiscal) și nu are iar partea mecanica la fel, a zis ca e buna și nu e asa. ... (vezi toată discuția)
Masina sh cu probleme...ce e de facut FlorinAlex01 FlorinAlex01 Buna ziua. Am luat de curand o masina SH din Bucuresti eu fiind din Constanta. Azi am fost cu ea la service si am descoperit ca motorul are mari probleme si ma ... (vezi toată discuția)
Înșelăciune mașina vlad.andrei vlad.andrei Am cumpărat o mașina acum o săptămâna, am vorbit cu proprietarul mașinii la telefon, toate bune și frumoase. M-am întâlnit cu el sa văd mașina, ... (vezi toată discuția)