avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Înșelăciune?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Înșelăciune?

Am cumpărat o mașină de la un vânzător care susținea ca are acte în regula (fiscal) și nu are iar partea mecanica la fel, a zis ca e buna și nu e asa. Am dovezi (mesaje și dialog), se poate înainta o plângere în acest caz? Prejudiciul è 4100. Ce aș putea, trebuie sa fac mai departe? Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
ContSters473922, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:52, 17 Mai 2018
Cum vad cine ce a scris la întrebarea mea? Mulțumesc anticipat
Bună ziua!
Puteți, apreciez că ați putea formula fie o acțiune estimatorie, fondată pe garanția contra viciului ascuns al bunului, fie o acțiune pe îmbogățire fără justă cauză (aș merge pe prima
variantă, a doua are caracter subsidiar, insă prima impune o serie de precizări și condiții).
Mai mult decât atât, puteți formula plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
Recomandabil ar fi să apelați la serviciile unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpărare masina Ionutpin Ionutpin Buna ziua. Am cumparat o masina si in bord are cu 50000 de km mai putin decat in calculatorul masini. Pot demonstra cu acte diferența de km. Pot recupera ceva ... (vezi toată discuția)
Masina sh cu probleme...ce e de facut FlorinAlex01 FlorinAlex01 Buna ziua. Am luat de curand o masina SH din Bucuresti eu fiind din Constanta. Azi am fost cu ea la service si am descoperit ca motorul are mari probleme si ma ... (vezi toată discuția)
Înșelăciune mașina vlad.andrei vlad.andrei Am cumpărat o mașina acum o săptămâna, am vorbit cu proprietarul mașinii la telefon, toate bune și frumoase. M-am întâlnit cu el sa văd mașina, ... (vezi toată discuția)