avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Masina SH cu probleme...ce e de facut
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Masina SH cu probleme...ce e de facut

Buna ziua. Am luat de curand o masina SH din Bucuresti eu fiind din Constanta. Azi am fost cu ea la service si am descoperit ca motorul are mari probleme si ma costa in jur de 12000 ron reparatia. Ce pot face pentru a-mi recupera banii pe masina sau sa pe reparatie duca ce o fac? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:10, 19 Mai 2018
Bună ziua!
Apreciez că ați putea formula fie o acțiune estimatorie, fondată pe garanția contra viciului ascuns al bunului, fie o acțiune pe îmbogățire fără justă cauză (aș merge pe prima
variantă, a doua are caracter subsidiar, insă prima impune o serie de precizări și condiții).
Mai mult decât atât, puteți formula plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune...
Recomandabil ar fi să apelați la serviciile unui avocat de la domiciliul vânzătorului (București)
Intotdeauna masinile second hand ,anterior achizitiei se verifica la service autorizat sau la dealerul marcii respective
Initial incercati sa solutionati cu vanzatorul
Problema pe care o are masina s-a observat dupa cateva sute de km, asa ca nici un service nu putea sa imi zica pe moment ca inghite ulei cu galeata si trebuie refacut tot motorul.

ynocentta a scris:

Intotdeauna masinile second hand ,anterior achizitiei se verifica la service autorizat sau la dealerul marcii respective
Initial incercati sa solutionati cu vanzatorul

Dacă nu vă înțelegeți cu cumpărătorul, nu vă rămâne decât să procedați la a acționa dupâ cum am învederat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înșelăciune? ContSters473922 ContSters473922 Am cumpărat o mașină de la un vânzător care susținea ca are acte în regula (fiscal) și nu are iar partea mecanica la fel, a zis ca e buna și nu e asa. ... (vezi toată discuția)
Cumpărare masina Ionutpin Ionutpin Buna ziua. Am cumparat o masina si in bord are cu 50000 de km mai putin decat in calculatorul masini. Pot demonstra cu acte diferența de km. Pot recupera ceva ... (vezi toată discuția)
Am luat țeapă cu o mașină, are motorul praf. Îmi pot recupera banii? Ionut245 Ionut245 Buna ziua. Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina de la o femeie. Aceasta mi.a spus că nu are nimic, dar masina are motorul praf si ma costa mult sa o ... (vezi toată discuția)