avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate refuza primirea unui certificat de concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate refuza primirea unui certificat de concediu medical?

Buna ziua!

In prezent sunt angajata unei companii care nu se afla intr-o situatie financiara foarte buna. Deoarece unul din baietii mei a fost bolnav, medicul mi-a dat 2 saptamani de concediu de ingrijire copil.
Prezentandu-ma cu certificatul medical la departamentul de Resurse Umane al companiei, angajatii au refuzat sa il primeasca pe motiv ca "patronul nu e de acord cu nici un fel de concedii medicale". Am incercat apoi sa il trimit prin posta, cu confirmare de primire, dar au refuzat sa primeasca plicul.
Ce pot face in acest caz? Cum pot sa beneficiez de drepturile mele legale?
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 11:33, 30 Octombrie 2009
Subscriu la cele scrise de bogdan.ionita. Perioadele sunt orientative si nu sunt prevazute sanctiuni pentru depasirea lor.

@Ruje
Raspunsul meu nu a avut intentia sa-l contreze pe al dumneavoastra ci doar a venit ca o completare, o informatie suplimentara pentru ca utilizatorul care a deschis acest topic sa faca distinctia intre anuntarea angajatorului si depunerea documentului justificativ.
Va asigur ca stiu sa citesc foarte bine legile pana la capat ;)
De acord cu ce a spus colegul Bogdan Ionita...doar ca in instanta, daca nu faci proba ca ai instiintat angajatorul in termen( nu imi dau seama de ce , dar se considera in termen certificatele depuse pana in a 5-zi a lunii viitoare acordarii concediului) actiunea este respinsa ...chiar daca esti in intervalul de 3 ani ..
Se poate depasi acel termen de 3 zile, fara voia ta.
De exemplu, daca intr-o zi de vineri dupa-amiza/seara se obtine certificatul medical, urmeaza sambata si duminica (care sunt in general zile nelucratoare) si luni pica intr-o zi libera prin lege (1 mai, 1 dec, etc), reusesti abia marti, sa anunti angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical zberi zberi Buna seara, Am avut concediu medical o saptamana,inca de la inceputul sapatamanii am cerut o adeverinta de salariat, adeverinta ce mi s a dat in ziua de ... (vezi toată discuția)
Plata concedii medicale antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua. Cum este bine stiut patronii incearca sa loveasca in salariati pentru faptul ca firma nu merge cum trebuie. Astfel sustin ca plata concediilor ... (vezi toată discuția)
Concediul medical, refuz plata ancamariarosca ancamariarosca motive pentru care nu s-ar putea plati un concediu medical ..mi-ati putea mentiona ? am avut 5 zile concediu..si managerul fabricii refuza sa mi-l ia in ... (vezi toată discuția)