avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare bani de la o firma de constructii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare bani de la o firma de constructii

Buna ziua,

Am incheiat un contract de antepriza cu o firma de constructii no name pentru ridicarea unei case. Contractul prevede 4 termene pana la finalizare, penalitati, clauze penale, masuri de calitate in executie, etc. Constructorul a finalizat etapa 1, a luat un avans pentru materialele fazei 2 a adus o parte din acestea si cand a vazut ca faza 1 prezinta grave probleme de executie pentru care reparatiile erau costisitoare a dat bir cu fugitii si nu a mai continuat. L-am notificat ca in termen de 10 zile sa isi termine faza 2 si remedieri la faza 1, in caz contrar eu ca beneficiar le voi executa si voi solicita in instanta sumele de bani plus penalizari de intarziere conform contractului. Reprezentantul legal al firmei a semant de primire a notificarii dar nu s-a prezentat la lucrare. Ca atare pana in prezent s-a strans o suma destul de mare. Presupunand ca in urma chemarii la conciliere pe care intentionez sa o fac nu se prezinta sau nu are sau nu vrea sa imi dea banii si presupunand ca firma nu detine bunuri sau obiecte care sa acopere valoarea, sunt cumva sanse ca datoria sa se transfere direct asupra asociatilor ?

Multumesc,
E putin probabil ca datoria sa se rasfranga direct asura asociatiilor deoarece ei raspund solidar numai in limita activului in cadrul societatii,confrm contractului de asociere si a statutului societatii comerciale.
Datoria o puteti recupera si in timp daca nu poate fi acoperita integral, de la inceput,se poate pune poprire pe profitul firmei pana la coperirea intregii datorii.
SRL
Stimate Domn,
In primul rand ar trebui sa faceti o verificare la Oficiul Registrului Comertului firmei cu care ati contractat, pentru a vedea in ce masura este o firma serioasa.Capitalul social varsat, va va edifica in privint acestui aspect.Oricum si alte date pe care le veti obtine de la ORC va vor fi de folos in actiunea dumneavoastra.
In alta ordine de idei, va sfatuim sa nu mai asteptati si sa demarati procedura chemarii la conciliere.Din momentul in care faceti cererea, va trebui sa mai asteptati 15 zile, caci acesta este termenul minim pentru convocare.
Dorim astfel sa va aratam, ca timpul va trece oricum si dumneavoastra riscati sa pierdeti orice forma de garantie din partea prestatorului.Va mai sfatuim ca dupa indeplinirea procedurii concilierii sa introduceti odata cu cerere de chemare in judecata si o cerere de poprire asiguratorie si chiar una de sechestru asigurator pentru a va asigura ca, creanta dumneavoastra va putea fi recuperata intr-un final pe baza de hotarare judecatoreasca, chiar daca urmand procedura executarii silite.
Nu uitati de penalitati si de daunele interese!
Cabinetul nostru de avocatura a avut experiente similare si va putem spune ca, numai daca tratati cu maximum de seriozitate acest caz, puteti avea castig de cauza. Va putem trimite la solicitarea dumneavoastra, pe adresa de mail, o verficare a firmei cocontractante, verificare facuta la ORC prin intermediul abonamentului electronic pe care il detinem.
Atentie, in cazul in care nu ati intreprins deja demersuri, nu amanati!

Cu stima,

Echipa ADVOCATE.RO


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere a datoriei magyari magyari Am o problema putin mai ciudata. Firma A a livrat regulat firmei B flori, insa aceste livrari s-au facut fara a exista vreo comanda sau un contract in forma ... (vezi toată discuția)
Radiere cu datorii cela_relly cela_relly Buna ziua. Am un SRL , suntem 2 administratori cu drepturi egale si am depus actele pentru radiere. Catre stat nu avem datorii. Datoriile sunt pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)