avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de servitute - cale de acces(teren inchiriat sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de servitute - cale de acces(teren inchiriat sau vandut)

Buna ziua,

Am un proces in desfasurare pentru un teren care nu are cale de acces(a fost cumparat in urma cu doua decenii, era alta lege). Pentru a obtine dreptul de servitute sunt in proces cu vecina, iar expertul ne-a cpmunicat ca ar trebui sa platim o chirie de 450 ron/an. Eu as dori sa o despagubesc, nu sa platesc chirie. Expertul spune ca nu se poate. Este adevarat ? Sa cer opinia unui evaluator ? Are dreptul sa stabileasca expertul valoarea chiriei ? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Drept de servitute c23mina c23mina am si eu o problema, ca sa am acces la proprietatea mea trebuie sa trec printr-o alta curte zis .Bunicii mei si strabunicii meu pe aici au circulat si de ... (vezi toată discuția)
Despagubire pentru servitute Cornel_SV Cornel_SV Solutia cazului meu consta in acordarea servitutii reclamantului si respingerea cererii mele conventionale de a mi se despagubi contravaloarea terenului ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere barnix2001 barnix2001 Tatal meu la data de 30 iulie 1956 a cumparat un teren cu contract de vanzare cumparare in care a fost specificat ca terenul are serviute de trecere prin ... (vezi toată discuția)