Am fost angajat cu un numar de 7 contracte determinate (prin agentie), la o fabrica de mobila (prov. Friuli-Venetia-Giulia) in perioada, 07.aprilie.2015 si pana la 05.mai.2018, dupa care nu mi-au mai facut contract .
Dupa cum spune Jobs Act :"Definiție și durată maximă Contractul de muncă prevede un termen final, o durată prestabilită. Pot fi încheiate între un angajator și un lucrător pentru orice tip de loc de muncă, cu o durată maximă de 36 de luni. Durata relațiilor de muncă pe durată determinată între același angajator și angajat, pentru efectul unei succesiuni de contacte, încheiat pentru îndeplinirea sarcinilor de același nivel și categorie, nu poate depăși treizeci și șase luni, cu următoarele excepții:
diverse dispoziții ale contractelor colective;
activități sezoniere.
În cazul în care limita celor treizeci și șase de luni este depășită, ca urmare a unui singur contract sau a unei succesiuni de contracte, contractul este transformat într-o perioadă nedeterminată de la data depășirii."
-Pe cale juridica ce pot sa fac ?
-Daca intentez proces, ce sanse am sa castig?
PS. Mentionez ca de la centrul de ocupare am primit copia din care rezulta cate contracte am avut. Lipseste un contract de munca de 2 luni ( intre 01.noiembrie.2015-27.decembrie.2015). Inceperea noului contrac e de pe 28.decembrie.2015-08.august.2016 !!!
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra .
Daca de la centrul de ocupare v-au eliberat adeverinta cu perioadele lucrate si lipsesc cele doua luni, inseamna ca firma nu v-a inregistrat acel contract la INPS. De unde rezulta ca nu aveti peste 36 de luni lucrate cu contract, ci doar 34.
Din ceea ce ati scris rezulta ca vreti sa ii dati in judecata pentru ca nu v-au transformat contractul de munca pe termen determinat in contract de munca pe termen nedeteminat.
Am dovezi ca eu am semnat contractul online si deasemenea am si statul de plata prin care se confirma ca eu am fost angajat in aceasta perioada .
Care ar fi sfatul dumneavoastra ?
Va multumesc .
Bună dimineața!
Dacă ați avut un contract de ucenicie (aprendistato), un ucenic nu acumulează dreptul de prioritate pentru reîncadrarea sa, deoarece funcția acestui contract este de a forma un subiect.
Dacă nu vă aflați în această situație, adresați-vă unui patronat, CISL sau CAF. Aceștia au posibilitatea verificarii contractului și a tuturor documentelelor în posesia cărora vă aflați și vă pot acorda asistență juridică gratuită.
In principal se merge la INPS si se cere situatia contributiva, apoi in cazul in care nu se regaseste in acest extras perioada de care vorbiti, se someaza in scris societatea, semnaland neinregistrarea contractului la INPS, cu precizarea ca veti lua masuri legale.
La DTL ( Direzione Territoriale di Lavoro ) de care apartineti, mergeti si faceti o plangere ( cerere de interventie- tradusv " richiesta di intervento" ) in care specificati faptul ca nu v-au inregistrat contractul in speta, intrucat daca ar fi facut-o ar fi fost nevoiti sa va transorme contractul pe timp indeterminat. asa cum precizeaza mai sus doamna Ionescu. Cereti i sa va fie considerata aceasta perioada si pe cale de consecinta transormarea contractului de munca din determinat in inderterminat, cu contextuala reintegrare in campul muncii.
( anexati documente, precum ca ati lucrat si nu vi s-a inregistrat respectivul contract la Inps. -punctati pe acest lucru).
Va avea loc o tentativa de conciliere daca gasiti acorduri ok, altfel ii puteti da in judecata.