avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare de la mama la fiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare de la mama la fiu

Buna seara !

In urma cu 14 ani mama mea mi-a vandut un imobil si a pus clauza sa locuiasca in timpul vietii in acel imobil. Imobilul se afla in alt oras, iar mama a venit sa locuiasca la mine pentru ca are o varsta inaintata si are nevoie de ajutorul meu. Doresc sa vand casa in care a locuit ea, dar nu pot sa fac acest lucru pentru ca ma incurca acea clauza. Mama vrea sa renunte la aceasta clauza, ea fiind in deplinatatea facultatilor mintale, avand si document de la medic in acest sens. Notarul insa sustine ca trebuie sa ii constituim habitatul, dar persoana de la "Imobiliare" care s-a interesat in acest sens, sustine ca poate sa dea o declaratie la notar prin care sa renunte la acest habitat, dansa locuind impreuna cu noi. De ce se interzice mamei acest lucru cand ea doreste renuntarea la acesta ? Cu multumiri anticipate, astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:30, 10 Mai 2018
Buna seara,
Mama poate merge la notar sa solicite renuntarea la dreptul de abitatie in acel imobil urmand a se stabili, eventual, la actuala adresa unde locuieste acum.
Mergeti la un notar care este deacord cu acest fapt.
Dupa ce se semneaza declaratia trebuie ridicata de la CF clauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil in coproprietate cu habitat viager lucia.n lucia.n buna ziua, suntem in situatia in care o cunostinta ne invita sa cumparam impreuna un imobil. cunostinta este o doamna in varsta de 68 ani si va plati cca 75% ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un apartament cu clauză de uzufruct viager dacă uzufructuarul nu-și poate exprima acordul? Margo72 Margo72 Buna ziua! Eu si sora mea detinem un apartament obtinut prin vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager (dar doar pe 2 dintre cele 4 camere ale imobilului) ... (vezi toată discuția)