avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Daca solicit un concediu fara plata de 2 saptamani incepand din urmatoarea zi solicitarii, pentru situatii personale, fara sa motivez, angajatorul este obligat sa mi-l acorde?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:19, 30 Octombrie 2009
NU este obligat , iar cererea se depune cu cel putin 15 zile inainte de inceperea CFP care trebuie motivat cum vreti dvs .( ptr motive familiale, personale...... intreruperea activitatii temporare.......) CFP nu este platit in statul de salarii si va intrerupe activitatea in munca. Daca aveti nevoie neaparat de acest interval de timp , puteti sa intrati in concediu medical.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
Avocat Irina Carmen Cristea, Avocat
Daca angajatorul va aproba aceasta cerere, atunci nu este nici o problema. de obicei angajatorii doresc ai stie de concedii cu macar o saptaman inainte pentru a sti cum sa aranjeze lucrurile, cine va tine locul, etc. Mergeti discutati cu angajatorul si vedeti ce va spune.
Totusi si concediile astea medicale luate abuziv.......sa nu vina vremea cand chiar o sa avem nevoie de ele.
STA a scris:

Daca solicit un concediu fara plata de 2 saptamani incepand din urmatoarea zi solicitarii, pentru situatii personale, fara sa motivez, angajatorul este obligat sa mi-l acorde?


Angajatorul nu este obligat sa iti acorde CFP daca nu a fost anuntat din timp. Chiar daca nu motivati solicitarea acestui CFP (e de bun simt sa o faceti totusi), angajatorul are dreptul si va poate solicita motivarea acestuia.
Daca aveti nevoie neaparat de acest interval de timp , puteti sa intrati in concediu medical.

@arrwen_evenstar34 ce sfat este acesta daca omul nu este bolnav? Multe concediile medicale se dau ca la piata dar asta nu inseamna sa-i indemnam noi la ilegalitati. Ne furam singuri caciula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in perioada concediului fara plata catajuly catajuly Un concediu medical poate intrerupe un concediu fara plata? Situatie: La scoala unde lucrez, un paznic si-a depus o cerere pt concediu fara plata, 30 zile ... (vezi toată discuția)
Reducere program de lucru mihai_u mihai_u Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea situatie: Societatea unde lucrez a luat hotatarea de a reduce activitatea cu o zi pe saptamana acordand ... (vezi toată discuția)
Cate zile cfp? Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna seara, Cum ar trebui sa procedeze angajatorul pentru a trimite angajatii in cfp(cu acordul lor , asta ptr a nu restructura posturile din cauza ... (vezi toată discuția)