avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cate zile CFP?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cate zile CFP?

Buna seara,

Cum ar trebui sa procedeze angajatorul pentru a trimite angajatii in cfp(cu acordul lor , asta ptr a nu restructura posturile din cauza dificultatilor economice, excluzand varianta cu plata 75% din salariu.
Se poate ca in fiecare luna angajatii sa-si ia un anumit nr de zile cfp(cu cerere scrisa de ei)?
Cel mai recent răspuns: Silvia Dumitru , utilizator 13:45, 27 Februarie 2011
Cerere scrisa de la ei pentru concediu fara plata.
ANGAJATORUL NU POATE TRIMITE IN CONCEDIU FARA PLATA ANGAJATII. INITIATIVA SOLICITARII CONCEDIULUI FARA PLATA TREBUIE SA APARTINA ANGAJATULUI, ANGAJATORUL DOAR APROBA ACORDAREA ACETUIA.

INTELEG INSA CA SE VREA O INTELEGERE CU ANGAJATII IN ACEST SENS, DECI CA ACESTIA SA SOLICITE DE BUNAVOIE CFP PENTRU A EVITA O DISPONIBILIZARE. SE PRACTICA. NUMARUL DE ZILE PENTRU CARE SE ACORDA ESTE IN LIMITA NUMARULUI PREVAZUT IN ROI.
Nu stiu in ce masura salariatii dumneavoastra ar accepta concediu fara plata?
Sa inteleg ca nu mai aveti activitate in acesta perioada? care ar fi motivul?
@ Ina Orzan
Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum, caz in care user-ul paote fi sanctionat potrivit Regulamentului de postare.

@ Silvia Dumitru
În cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale, legiuitorul a prevazut ca acordarea acestora se face cu acordul părţilor.

In CCMN 2007/2010 exista o prevedere prin care, în cazul in care din motive obiective este necesara reducerea sau intreruperea temporara a activitatii, pentru maximum 15 zile pe an, cu obligativitatea reluarii ei, unitatea, cu acordul sindicatelor, poate acorda concediu fara plata - art.43 alin.5.

Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Societatea (prestatoare de servicii auto )nu isi intrerupe activitatea, ci vrea doar ca pentru cateva luni sa scada cheltuielile cu salariile care depasesc manopera realizata, fapt ptr care s-a propus solutia aceasta(de comun acord cu angajatii) ca fiecare angajat sa-si ia 5 zile cfp pe luna pana la redresarea financiara(4-5 luni).
In consecinta, salariatii vor aceasta solutie decat sa fie disponibilizati.

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata solomcarmendamiela solomcarmendamiela Va rog sa imi spuneti, daca si cand un angajator poate trimite in concediu fara plata ( si pe ce perioada) un angajat? Acest lucru se paote face doar la ... (vezi toată discuția)
Legalitatea reducerii programului de lucru 75% cyan cyan Daca societatea nu are contracte in derulare este legala trimiterea in concediu fara plata cate 5 zile pe luna numai a unei parti din personalul societatii ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata; durata? busubianca busubianca Care este perioada concediului fara plata in cursul unui an? Mă poate trimite angajatorul in cfp daca nu vreau? (vezi toată discuția)