avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... dovada adresei de domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

dovada adresei de domiciliu

Se poate stabili domicilul intr-un imobil - denumit "pod" inscris in CF Cluj Napoaca in suprafata de 53 mp si care este comaprtimentat in 2 camere decomandate, o baie, 2 balcoalne, o bucatarie si un hol open space ?
Am fost refuzati de la stabilirea domicilului in Cluj Napoca pe motiv ca acest "pod" nu are destinatia de locuinta . Este legal sau este un abuz ?
Cu multumiri !
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 12:20, 28 Mai 2018
Ca sa aveti domiciliul acolo, trebuie sa prezentati un act de proprietate al unui imobil cu destinatia de locuit.
lege prevede ca Politia comunitara poate constata daca este spatiu cu destinatia de locuinta !!! Am invocat acest lucru si mi s-a raspuns ca da... dar numai pt. locuintele vechi care nu au avut autorizatie de contruire de pe valea..... ( nu mai dau nume ca nu are rost ) . Romania nu se reduce la niste spete invocate de niste functionari.... Chiar nu stiu ce sa fac ? Mie mi se pare ca este un abuz foarte mare facut de catre SPCLEP Cluj, insa as dori sa aflu, daca se poate , daca exista un temei juridic pentru masura luata de catre Primaria Cluj. Noi romanii nu avem drepturi in tara noastra... numai altii sunt discriminati..... chiar ca-ti vine sa pleci cat vezi cu 2 ochi .....
sa inteleg ca este legala masura aplicata de SPCLEP Clij Napoca ???
Sigur că este legală.
lege prevede ca Politia comunitara poate constata daca este spatiu cu destinatia de locuinta !!!

1. Podul nu este imobil cu destinația locuință, este o parte a unui imobil. E ca și cum ați pretinde să vi se stabilească domiciliul în sufrageria unei locuințe.

2. Poliția comunitară nu are nicio atribuție în sensul la care vă referiți. Polițiștii de la Ordine Publică sunt cei care întocmesc nota de constatare la care vă referiți, și care (repet) se referă la existența imobilelor, nu a unor părți modificate din imobile.

Al cui e imobilul în al cărui pod stați?
este proprietatea mea si este amenajat ca apartament, asa cum am aratat mai sus !
Locuiesc efectiv acolo > Am niste conditii deosebite, un :pod " foarte frumos si foarte confortabil ! Totusi, unde sa-mi stabilesc domiciliul. Am cumparat acest imobil "pod" fara sa cunosc faptul ca nu imi pot stabili domiciliul acolo .... voi deveni o persoana pierduta in "spatiul cosmic".... Ce solutie am ??? mi s-a recomnadat sa solicit schimbare de destinatie la serviciul urbanism.... ......dar "oricum nu vi se aproba ...."
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
marioaradobrescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme apartament - pod iulia_teodora iulia_teodora Detin un apartament, iar in CF e trecut: \"apartament compus din pod\". Platesc impozit pe locuinta, iar cei de la primarie nu vor sa imi faca nici domiciliu, ... (vezi toată discuția)
Administrator mihai_aprodu mihai_aprodu Am nevoie de un sfat. De curand am cumparat un apartament si administratorul si presedintele blocului mi-a cerut copie dupa actul de vanzare-cumparare a ... (vezi toată discuția)
Modificare cf uscatorie/pod in apartament hernancattaneo hernancattaneo [b]Buna ziua[/b], am achizitionat in 2019 un pod/mansarda unui bloc care este transformat intr un apartament foarte frumos. In CF apare etaj Pod , Uscatoria ... (vezi toată discuția)