avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... dovada adresei de domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

dovada adresei de domiciliu

Se poate stabili domicilul intr-un imobil - denumit "pod" inscris in CF Cluj Napoaca in suprafata de 53 mp si care este comaprtimentat in 2 camere decomandate, o baie, 2 balcoalne, o bucatarie si un hol open space ?
Am fost refuzati de la stabilirea domicilului in Cluj Napoca pe motiv ca acest "pod" nu are destinatia de locuinta . Este legal sau este un abuz ?
Cu multumiri !
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 12:20, 28 Mai 2018
Ce ati cumparat, asta aveti, ati cumparat pod, asta e, in topicul din link, daca se intele, se va dezmebra si va cumpara uscator..
www.avocatnet.ro/forum/discu...
nu aveti alta solutie, daca vreti sa va faceti domiciliu acolo decat sa ii schimbati destinatia in spatiu de locuit- imobit tip locuinta.
Asta cu "oricum nu vi se aproba ...." nu o luati in seama.
Multumesc frumos !
Daca se poate sa ma ajutati cu un raspun legat de art.28 lit.c din OG 95/2005 ... la ce face referire acest art.?
Eu prezint un document din care reiese ca detin in proprietate un imobi[ ( cf. art.28 lit.c) insa nu pot face dovada adresei de domiciliu cu acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare privind titlul locativ, cf. art.28, lit.a si b.

Multumesc frumos !

Solicitați la primărie schimbare destinație din pod în locuință, mergeți cu actele la Cartea Funciara și înscrieți modificarea din pod în locuință, solicitați extras de carte funciara conform modificării și cu extrasul, în original, valabil 30 de zile, se poate face act de identitate. Lit. c) a art. 28 din OUG 97/2005 nu se aplica în cazul dvs. Sunt anumite situații particulare în care se folosește acea declarație pe propria răspundere. Este legal ce fac cei de la Cluj, totul pleacă de la definiția domiciliului persoanei fizice care este acolo unde aceasta declara ca are locuința principala. Deci locuință, asa cum este definita in Legea locuinței. Nu pod, nu garaj, bucătărie de vara sau mai știu ce alte tipuri de imobile.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
bep, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme apartament - pod iulia_teodora iulia_teodora Detin un apartament, iar in CF e trecut: \"apartament compus din pod\". Platesc impozit pe locuinta, iar cei de la primarie nu vor sa imi faca nici domiciliu, ... (vezi toată discuția)
Administrator mihai_aprodu mihai_aprodu Am nevoie de un sfat. De curand am cumparat un apartament si administratorul si presedintele blocului mi-a cerut copie dupa actul de vanzare-cumparare a ... (vezi toată discuția)
Modificare cf uscatorie/pod in apartament hernancattaneo hernancattaneo [b]Buna ziua[/b], am achizitionat in 2019 un pod/mansarda unui bloc care este transformat intr un apartament foarte frumos. In CF apare etaj Pod , Uscatoria ... (vezi toată discuția)