avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ce trebuie facut cand administratorul vrea sa inchida ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ce trebuie facut cand administratorul vrea sa inchida compania?

Administratorul vrea sa lichideze compania,sunt datorii la furnizori. Contractul colectiv de munca in care concedierea colectiva presupune 6 salarii compensatorii,este inregistrat la ITM.
Fiind cetatean strain ne temem sa nu plece si sa ne lase cu ochii in soare.
Ce ar trebui sa facem noi in calitate de reprezentanti ai salariatilor.Ce ar trebui sa facem sa avem garantia ca primim aceste drepturi.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 16:34, 11 Mai 2018
Am asistat anul acesta la 4 asasinate economice. in aceleasi conditii. Au facut plati uriase la firme afiliate fara justificare (bancruta frauduloasa recent dezincriminata) golind conturile, au vandut toate stocurile tot la afiliati la jumatate de pret, au vandut toate masinile si au tras tzepe de miliarde la furniziri....etc. Toti afiliatii ulterior si-au cerut insolventa si urmele s-au sters. N-au platit salarii in ultimile 4 luni si nu au virat nici macar 1 leu la buget. Salariatii au anuntat Fiscul si ITM-ul si ce sa vezi, in loc sa apara catusele, au "iesit bine" cu niste amenzi uriase pe care nu le va mai plati nimeni. Patronatele au disparut ca prin farmec cu numere de telefon cu tot si a ramas o maciuca care nu stie nimic si care e "administrator special" din partea lor. Asta e "reteta". Salariatii au fost indrumati sa se inscrie la masa credala si probabil vor fi despagubiti, daca vor fi, din Fondul de Garantare.
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
viorel55, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante dintr-o firma in insolventa d.IOAN d.IOAN Pe scurt ,va supun atentiei cazul meu , am fost angajatul unei societati comerciale care facea parte dintr-un grup de firme cunoscut pe plan local care in ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate cu datorii la stat MadiTzu MadiTzu Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: Cum se poate inchide o societate care nu a platit contributiile niciodata pentru ca nu a avut bani? A platit doar ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala - un pas inainte ? lukas123 lukas123 Buna ziua, Am castigat un litigiu de munca impotriva fostului angajator(srl). Am obtinut decizia irevocabila si definitiva. Acesta nu doreste sa efectueze ... (vezi toată discuția)