avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... RECUPERARE SALARII RESTANTE DINTR-O FIRMA IN ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

RECUPERARE SALARII RESTANTE DINTR-O FIRMA IN INSOLVENTA

Pe scurt ,va supun atentiei cazul meu , am fost angajatul unei societati comerciale care facea parte dintr-un grup de firme cunoscut pe plan local care in final au intrat in insolventa ,iar mai apoi in faliment si in cadrul carora au ramas si salariati cu drepturi neridicate ,chiar daca unii au avut castig in instanta si au existat hotarari de executare ,ramase fara rezultat !Plecarea mea s-a facut prin decizie de desfintare a postului,cu promisiunea reintoarcerii in grupul de firme, pe o firma nou infintata ,cu acelasi profil si evident si rezolvarea problemelor mele financiare.E usor de inteles ce a urmat ,iar eu am dat firma in judecata,dar aceasta obtinuse intre timp intrarea in procedura simplificata de insolventa si ca urmare suspendarea procedurilor judiciare pe durata ei . Mentionez ca am semnat si apar pe lista creditorilor aprobata de Tribunal ,dar problema se pune cum pot recupera drepturile salariale in conditiile in care activele nu acopera datoriile firmei ,stocurile si bunurile mobile fiind gajate la banci,iar administratorul judiciar nu are interesul sa revigoreze activitatea firmei ,care va intra si ea in faliment ,dupa reteta verificata si probata pe celelalte firme.Chiar nu pot fi fortati patronul si administratorul judiciar in nici un fel ? La urma urmei este problema lor ,adica a achitarii drepturilor salariale restante in cazul meu de un an si jumatate ! O a doua-a problema este daca ar exista totusi si posibilitatea de a cesiona drepturile mele salariale unei terte parti ,respectiv o banca unde am credit ,urmand ca ea sa poata continua recuperarea sumelor prin executorul bancar ? Va multumesc si astept cu nerabdare sfaturile dumneavoastra !
Cel mai recent răspuns: B.E.C. ARION , Consultant fiscal 12:31, 15 Ianuarie 2011
salarile recunoscute si aflate la masa credala vor fi platite prioritar, daca din redistribuierea sumelor nu se pot plati aceste vor fi suportate din FONDUL DE GARANTARE AL SALARIILOR, procedura standard dar anvoioasa!
la cea de a doua problema daca o accepta sau nu, va poate rasunde numai institutia de credit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea procedurii de faliment sejc_2010 sejc_2010 Buna seara. In cadrul uni proces de insolventa unde sunt creditor am primit urmatoarea sentinta: Admite cererea administratorului judiciar...... In temeiul ... (vezi toată discuția)
Debitori privilegiati popc popc Intrebare: O fosta salariata a unei firme intrata in procedura de faliment in 2009 nu si-a primit salariile pe 6 luni de la acea firma. Lichidatorul judiciar a ... (vezi toată discuția)
Angajat disponibilizat angajator in faliment zoi zoi Buna ziua, Am o intrebare, daca un angajat este disponibilizat in perioada in care firma este intrata in faliment ,angajatul beneficiaza de salarii ... (vezi toată discuția)