avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Persoana fizica care incaseaza venit din dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Persoana fizica care incaseaza venit din dividende

Buna ziua o persoane fizica care incaseaza venit din dividende o suma mare si vrea o parte sa ridice cash si o parte sa transfere in alt cont care este deschis in alta tara dar tot pe numele ei. Banca cere niste acte adica balanta si bilantul si declaratie privind scopul retragerii si transerului. Mentionezi ca firma de la care a primit suma de dividende tot in acelasi banca are conturi bancari deschise. Intrebarea mea este banca are dreptul sa cere de la persoane fizica astfel de acte daca pentru societate a fost depuse actele?
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 16:12, 11 Mai 2018
De aceasta procedura de plata dividende se ocupa firma, nu persoana fizica actionar in acea firma si de aceea se cer acele informatii care sunt corecte. Ca persoana fizica dumneavoastra doar dati firmei un cont bancar valabil in care sa vi se faca virarea banilor.
Multumesc mult dar firma a transferat in contul meu dividendele si acum sa folosesc eu mai departe banii de pe contul meu personal ,banca imi cere de unde sunt banii si sa fac declaratii privind scopul retragerii si a transferului pt. ca vreau sa transfer o parte din bani in contul meu dar care este deschis in alta tara .Are dreptul banca la asa ceva ?
Da ! E o procedura ceruta de Oficiul National pentru Prevenirea Spalarii Banilor. Se pare ca a devenit obligatorie in Europa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactii persoane fizica editnyulas editnyulas Buna ziua o persoane fizica care incaseaza venit din dividende o suma mare si vrea o parte sa ridice cash si o parte sa transfere in alt cont care este deschis ... (vezi toată discuția)
Încasare dividende la o banca Karapok Karapok Buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta, am o nedumerire legata de o anume banca din Romania Pe scurt, am o societate comerciala in Timisoara, din ... (vezi toată discuția)
Plata achizitie imobil elyzv elyzv Daca vreau sa achizitionez un imobil si am conturi deschise la mai multe banci , la incheierea actelor la notar cum se procedeaza?Trebuie ca pana la semnarea ... (vezi toată discuția)