avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general blocare cont
Discuție deschisă în Contabilitate în general

blocare cont

Exista o suma minima de la care AFP ( MEF) pot bloca contul unei persoane juridice ? Contul PJ poate fi blocat si pentru 1 leu ?

VA INTREB PT CA AM CAZ DE BLOCARE CONT LA PRIMA SOMATIE NELUATA IN SEAMA SI AM PLATIT PT 550 LEI DEBIT (imp.forfetar) , 100 eur BANCII (BRD) PENTRU GESTIONARE POPRIRE ...daca stiam ca AFP blocheaza contul pt asa o suma mica , insistam ca PJ sa faca plata ...ROG MULT RASPUNS:rtfm:
Cel mai recent răspuns: andreitulea , utilizator 14:27, 3 Noiembrie 2009
De acord cu tine Krisina! Dar ca sa nu primesti somatie sau si executare silita mi se pare o aberatie!
E o mare tampenie, nu doar aberatie!!!! eu am avut conturile blocate pt fabuloasa suma de 78 ron!!!!!!!!!!!!!!!!! Iar o anumita banca(nu zic nume) nu-mi permitea sa fac nicio tranzactie din cont pana nu platesc, si vin cu stingere de la AFP .Disponibilul era mult peste acea poprire, aveam de unde plati , dar,,,, #-o#-o
Societatea a primit somatie !
Doar ca , eu , intrebata fiind : - Ce riscuri avem daca nu platim ?
Am raspuns : - Majorari , penalizari..
In momentul in care s-a pus poprire , cu comision gestionare ridicare poprire 100 eur BRD , l-am platit eu , pentru ca nu i-am informat ca: - Pentru suma de 367 ron ( 183.33 ron *2 luni) risca sa se trezeasca cu contul blocat .
Aici nu aduc in discutie cat de corectv a procedat banca , ca ar fi modificat comisionul in mod unilateral ...si ca partea contractanta , respectiv SRL-ul era SAU NU informat , ca nu are o anexa, reprezentand comisioane , semnata .
Cred ca am procedat corect ca mi-am asumat raspunderea de a plati , pentru ca informatia mea asupra riscurilor lor ( ale SRL-ului ) , nu era completa .
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
ContSters109653, utilizator
Nu este vina ta ca banca a retinut un comision urias pentru aceasta operatiune. Nu aveai de unde sa stii...Raspunsul dat patronului se incadreaza in limita responsabilitatilor pe care le aveti ca si contabil si este un raspuns corect : penalizari.Vina este a patronului ca a neglijat somatia de plata pentru o suma atat de mica !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente de plata / blocarea conturilor de catre afp dholban dholban Buna ziua, Am nevoie de o parere in urmatoarea situatie: Datorita unor datorii la buget aferente activitatii firmei, Administratia fiscala a blocat ... (vezi toată discuția)
Impozite neplatite iepurache2004 iepurache2004 va salut,am o problema de elucidat.Deci in cazul in care nu a fost plătit impozitul pe teren si pe locuinţă (aferent 2008), Direcţia taxe şi impozite ... (vezi toată discuția)
Poprire pe carduri mihai_40 mihai_40 acum aproximativ 2 ani am luat o amenda in valoare de 1000 de lei din care ulterior nu am reusit sa achit decit 300 de lei din totalul sumei,iar in momentul ... (vezi toată discuția)