avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Documente de plata / blocarea conturilor de catre AFP
Discuție deschisă în Executare silită

Documente de plata / blocarea conturilor de catre AFP

Buna ziua,

Am nevoie de o parere in urmatoarea situatie:
Datorita unor datorii la buget aferente activitatii firmei, Administratia fiscala a blocat conturile firmei.
Dupa punerea in executare de catre banca a cererii de blocare a contului, a intrat la plata un B.O. emis de noi in luna ianuarie 2010, ca parte a unei intelegeri pentru plata unor restante catre un furnizor.
Banca a refuzat la plata biletul la ordin, si-a retinut comisionul de refuz si cu asta s-a spalat pe maini.

Exista vreo posibilitate legala prin care sa se poata onora acel bilet la ordin, chiar daca exista acel titlu de executare emis de AFP?

NU contest sumele pentru care s-a facut blocarea, problema este ca aceasta blocare totala a conturilor imi blocheaza total si activitatea firmei prin imposibilitatea de a ma aproviziona. In plus, probabil ca voi fi inregistrat si la centrala incidentelor de plata cu acest B.O. neacoperit.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 19:09, 29 Iunie 2010
depuneti la AFP o cerere de amanare la plata a obligatiilor fiscale, conform OUG nr. 92/2009, aprobata cu modificari prin Legea nr. 363/2009.
dupa obtinerea amanarii, solicitati suspendarea masurilor de executare silita si implicit deblocarea conturilor bancare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa CRIM CRIM Am primit azi un plic de la un executor judecatoresc si era sa fac infarct dupa ce l-am lecturat.Eram instiintata ca am conturile firmei blocate ptr o suma de ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit ioanvasiliu ioanvasiliu anul trecut am dat marfa la o soc. com. si mi-a dat b.o. inainte de data scadenta biletului m-a sunat debitorul si m-a rugat sa nu bag b.o. in banca ca imi da ... (vezi toată discuția)
Cesiuni parti sociale/schimbare administrator hambra hambra in cazul cesiunilor de parti, cand unul din asociati este si administrator, ce este de facut? cum se poate descarca de marfa? cum poate fi sigur ca se va ... (vezi toată discuția)