avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Limita pentru D212
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Limita pentru D212

Este depunerea declaratiei 212 la ANAF obligatorie pentru orice venit, sau exista o limita de venit minim sub care NU mai esti obligat sa depui aceasta declaratie?
Concret realizez lunar un venit din chirie de circa jumatate din mai salariul minim pe economie. Acesta este singurul meu venit din Romania , locuiesc in strainatate.
Mai trebuie sa depun D212 in acest caz sau nu?
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:35, 19 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nicio limita pentru declararea si plata impozitului pe venit. Limitarea este doar pentru contributiile sociale.
Stiti cumva care este aceasta limita pt contributii sociale?
Multumesc
Plafonul pentru contributiile sociale este 22800 lei adica 12 x valoarea salariului minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venitul din inchiriere carmenmitescu carmenmitescu In august 2017 am declarat la ANAF contractul de inchiriere cu durata de un an.Cum trebuie sa completez in modelul 212 venitul estimat pe 2018 daca contractul ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit nykollegeo nykollegeo Buna ziua. Am găsit aproape tot ce trebuie despre obligațiile fiscale ale PFA-urilor,mai puțin despre PFA cu norma de venit. Caenul meu permite opțiunea ... (vezi toată discuția)
Dividende din venituri realizate in 2016 Jey82 Jey82 Buna ziua, in cazul in care in anul 2018 am distribuit dividende din venituri realizate in 2016 este nevoie de depunerea declaratiei unice si a platii ... (vezi toată discuția)