avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de flotant pentru cetățean străin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de flotant pentru cetățean străin

Buna ziua!
Poate un cetățean străin (din afara UE) cu permis de ședere în România (soția este cetățean român) să lucreze in alt oraș față de soția sa? Daca da, trebuie să își schimbe adresa din permisul de ședere sau poate avea acces la o viza de flotant?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2018
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:23, 13 Mai 2018
Bună ziua,

Nu am suport legal concret pentru ce o să vă spun, dar părerea mea e că munca și șederea separată de familie, deci în altă localitate decât cea unde are domiciliul în România, îi poate dăuna la prelungirea permisului de ședere. Atunci se verifică dacă nu cumva căsătoria e una de conveniență, făcută doar pentru a avea drepturile membrilor de familie ai cetățenilor UE, și riscă să nu i se prelungească.

Nu este o idee bună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere permanenta in romania Ioana Baker Ioana Baker Buna ziua, sotul meu e cetatean non UE, are permis de sedere temporar pe o perioada de 5 ani, ca membru de familie. Nu a stat permanent pe teritoriul Romaniei ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)
Ședere in românia cetățean chinez după căsătorie cu român ContSters449866 ContSters449866 După căsătoria între un cetățean roman și o fata chineza care este cea mai lunga perioada de ședere in România dupa căsătoria lor in alta țara ? ... (vezi toată discuția)