Buna ziua,am si eu o intrebare.Sotul meu a lucrat la Inspectoratul Sanitar veterinar (DSV) CA SI TEHNICIAN VETERINAR.A avut contract pe perioada determinata,mai exact pe 2 ani,cu data limita in mai 2010.El este pensionat pe caz de boala cu drept de munca 4 ore/zi. Datorita restructurarilor in luna septembrie a fost disponibilizat .Intrebarea mea este,daca angajatorul a avut dreptul sa-l dea afara desi contractul nu a expirat.
In cazul unui CIM pe perioada determinata angajatorul poate avea initiativa incetarii raporturilor de munca inainte de expirarea termenului ptr care a fost incheiat CIM.
Da are acest drept. CCMUN:
Art. 81. - (1) La aplicarea efectivă a reducerii de personal, după reducerea posturilor vacante de natura celor desfiinţate, măsurile vor afecta în ordine: a) CIM ale salariaţilor care cumulează două sau mai multe funcţii, precum şi ale celor care cumulează pensia cu salariul;
b) CIM ale persoanelor care îndeplinesc condiţiile de vârstă standard şi stagiu de cotizare şi nu au cerut pensionarea în condiţiile legii;
c) CIM ale persoanelor care îndeplinesc condiţiile de pensionare la cererea lor.
Disponibilizare
dana_ludmila
Pe data de 16.10.2009 un salariat implineste varsta de pensionare.
Cu o luna inainte i s-a dat preaviz de concediere colectiva, iar decizia de concediere i ... (vezi toată discuția)