avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract pe perioada determinata

Buna ziua,am si eu o intrebare.Sotul meu a lucrat la Inspectoratul Sanitar veterinar (DSV) CA SI TEHNICIAN VETERINAR.A avut contract pe perioada determinata,mai exact pe 2 ani,cu data limita in mai 2010.El este pensionat pe caz de boala cu drept de munca 4 ore/zi. Datorita restructurarilor in luna septembrie a fost disponibilizat .Intrebarea mea este,daca angajatorul a avut dreptul sa-l dea afara desi contractul nu a expirat.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 10:14, 30 Octombrie 2009
In cazul unui CIM pe perioada determinata angajatorul poate avea initiativa incetarii raporturilor de munca inainte de expirarea termenului ptr care a fost incheiat CIM.

Da are acest drept. CCMUN:
Art. 81. - (1) La aplicarea efectivă a reducerii de personal, după reducerea posturilor vacante de natura celor desfiinţate, măsurile vor afecta în ordine:
a) CIM ale salariaţilor care cumulează două sau mai multe funcţii, precum şi ale celor care cumulează pensia cu salariul;
b) CIM ale persoanelor care îndeplinesc condiţiile de vârstă standard şi stagiu de cotizare şi nu au cerut pensionarea în condiţiile legii;
c) CIM ale persoanelor care îndeplinesc condiţiile de pensionare la cererea lor.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
ContSters42179, utilizator
Concedierea se poate dispune si anterior atingerii termenului pentru care a fost incheiat contractul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare dana_ludmila dana_ludmila Pe data de 16.10.2009 un salariat implineste varsta de pensionare. Cu o luna inainte i s-a dat preaviz de concediere colectiva, iar decizia de concediere i ... (vezi toată discuția)
Criterii disponibilizari marinica71 marinica71 lucrez la stat si vin disponibilizarile,sunt reglementate prin lege criteriile de disponibilizare sau ramane la latitudidea directorilor sa dea afara pe cine ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari wsx wsx dupa ce criterii se disponibilizeaza functionarii publici din aparatul propriu de specialitate al primarului?multumesc:(( (vezi toată discuția)