avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general taxa de intrare la prezentare produs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

taxa de intrare la prezentare produs

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o societate cu CAEN 4799 - "Comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor", doreste sa organizeze prezentari ale produselor comercializate in restaurante sau alte asemenea locuri, percepand o taxa de intrare simbolica si oferind participantilor o cina si un produs cadou. Care ar trebui sa fie actele justificative legale pentru perceperea acestei taxe de intrare astfel incat sa se poata inregistra si in contabilitate, respectiv pentru justificarea cheltuielilor cu cadourile? (Pentru consumatie si/sau pentru chiria spatiului o sa primim factura.)Mentionez ca societatea este platitoare de TVA, iar clientii vizati sunt persoane fizice. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: krisztina72 , utilizator 11:11, 30 Octombrie 2009
1. Puteti sa dati chitante fiecaruia pentru plata taxei de intrare sau puteti sa procurati bilete de la o imprimerie. Pe baza vanzarii biletelor se poate inregistra venitul in contabilitate. Daca societatea este platitor de TVA, pe biletele ar trebui sa apare, cat din pretul este TVA.

2. Cina si cadoul sunt considerate, dupa pararea mea, cheltuieli cu reclama si protocol si, ca urmare, sunt deductibile numai pana o anumita limita, depinzand de profitul si de cifra de afaceri din anul precedent.
Multumesc mult pentru raspuns.

1. M-am gandit si eu la bilete, dar am gasit o procedura complicata cum ca acestea trebuiesc vizate de Consiliul Local in raza caruia se fac prezentarile, iar aceste prezentari se vor tine in mai multe judete... (de fapt parca acest lucru se refera numai la organizarea de "manifestari artistice, competitii sportive, activitati artistice si distractive de videoteca si discoteca, denumite spectacole", dar nu sunt sigura).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi raspunde si mie cineva? organizare spectacol gabitza1980 gabitza1980 Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: eu si sotul meu suntem solisti de muzica populara.Vrem sa organizam un spectacol pe 20 iulie in satul sotului ... (vezi toată discuția)
Declaratie de impunere pentru stabilirea impozitului pe spectacole invidiaevent invidiaevent Buna ziua, As dori sa aflu cui se adreseaza legea 571/2003, referindu-ma la acest articol: ART. 275 Reguli speciale pentru videoteci şi discoteci (1) În ... (vezi toată discuția)
Monografie si documente justificative seli seli Va rog sa imi spuneti si mie pentru o societate SRL / II , care organizeaza ocazional , concerte interactive pentru copii , ce documentele justificative ... (vezi toată discuția)