avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scădere salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scădere salariu

Bună seara, anul trecut mi s-a acordat preaviz la fabrica la care lucram în funcția de director de planificare deoarece s-a desființat postul. In timpul preavizului am participat la un interviu într-o alta fabrica a aceeași societăți unde am fost acceptata pe postul de inginer. Modificarea încadrării s-a făcut prin act adițional la contractul existent. Nu ar fi trebuit să se păstreze salariul de baza? Întreb deoarece alți colegi care au venit din alte departamente sau din alte fabrici ale aceleiași societăți au rămas cu vechiul salar.
Cu stima G C
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 13 Mai 2018
Nu este obligatorie sa se prastreze acelasi salariu ... in general, fiecarei functii ii corespunde un anumit salariu.
Mulțumesc mult pentru răspuns. Am pus aceasta întrebare deoarece în 2004 unul din colegii care a fost în aceeași situație a rămas cu vechiul salar chiar dacă acesta era mai mare de 2.5 ori fata de salariile celorlalți din departamentul nostru.

Cornel Vasile a scris:

Nu este obligatorie sa se prastreze acelasi salariu ... in general, fiecarei functii ii corespunde un anumit salariu.

Verificati in grila de salarizare existenta la nivelul angajatorului dvs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevedere ccm-interpretare ionii ionii In CCM la nivel de societate proaspat incheiat un art.prevede:\\\\" Angajarea absolventilor cu diploma de absolvire se face la debut pe o perioada de proba cf ... (vezi toată discuția)
Bună.se poate modifica salariul de încadrare unilateral,dacă ... Zoican Dumitru Zoican Dumitru Bună.Se poate modifica salariul de încadrare unilateral,dacă ai un CIM valabil .Lucrez la o societate cu CCM în vigoare.Precizez ca în urma unei cereri de ... (vezi toată discuția)
Discriminare cim cu timp partial ionii ionii Buna ziua Am nevoi de ajutor –voi relata pe scurt situatia In cadrul firmei unde lucrez s-a negociat un nou CCM la nivel de unitate si o noua grila de ... (vezi toată discuția)