avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despre capcanele pentru intrusi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despre capcanele pentru intrusi

Am un vecin care are probleme cu alcoolul: saptamanal sau chiar mai des bea si iese in strada sa faca scandal, ameninta oameni si da picioarele in garduri si porti. Chiar in seara asta l-a luat politia pentru ca a amenintat ca bate o batrana de 70 de ani (bunica mea).
Problema mea e ca pe saptamana trebuie sa fiu in Bucuresti la ore si nu pot sa stau sa apar casa in caz ca vrea sa o vandalizeze sau ceva ca se razbune.
Intrebarea mea urmatoarea: daca pun in curte in pozitii strategice niste scanduri pline de cuie plus minus sarma ghimpata si pe gard am scris cu litere de o schioapa "ATENTIE LA CAPCANE" si din intamplare el sare gardul si se raneste in ele, pot fi acuzat de ceva?
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2018
PeMetereze, utilizator
Cel mai recent răspuns: PeMetereze , utilizator 13:34, 13 Mai 2018
El practic a incalcat o proprietate privata,deci tu nu vei fi acuzat de nimic. Iti poti pune ce vrei in curte,e vina lui ca a venit acolo. Mi se pare ca ai dreptul si sa il impusti si sa invoci autoapararea dc e pe proprietatea ta.
Mi se pare ca ai dreptul si sa il impusti si sa invoci autoapararea dc e pe proprietatea ta.

Intradevar "vi se pare "
Realitatea si dispozitia in vigoare prevad anume conditii ,circumstante,elemente necesare aprecierii autoaparare


ericcelrosu a scris:

Mi se pare ca ai dreptul si sa il impusti si sa invoci autoapararea dc e pe proprietatea ta.

Aia e doctrina castelului si exista doar in SUA si Israel
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2018
PeMetereze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere gard 2014Elena 2014Elena Ce sanctiune se aplica daca cineva iti strica un gard din scandura la gradina cum mi s-a intamplat , la un teren de legume masurat cadastral si intabulat. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am un gard despartitor cu un vecin . gardul este ... wbdv1123 wbdv1123 Buna ziua , Am un gard despartitor cu un vecin . Gardul este vechi facut din scanduri de lemn , cu spatiimari intre ele etc. A tot incercat el sa ... (vezi toată discuția)
Cuie in gard kennya kennya Bună seara Vecinul meu și a făcut un gard de lemn în urma cu 4ani care este bătut în cuie.cuiele sunt ieșite în afara cam 1cm .eu am 2copii mici ... (vezi toată discuția)