avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen solutionare de catre parat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen solutionare de catre parat?

Am introdus o actiune in contencios administrativ impotriva unei institutii publice ce nu mi-a dat raspuns la petitie, iar procesul l-am castigat.
Pe saitul instantelor de judecată apare scris asa: Admite cererea în contencios administrativ. Obligă pârâtul la soluţionarea cererii reclamantei înregistrată la X, nr. Z.

Cu toate ca nu am primit inca hotararea motivata, ca sa ma pregatesc din timp pentru calea de atac cu recurs, doresc sa stiu daca in hotarare ar trebui specificat termenul pana cand paratul ar trebui sa solutioneze cererea. (Depusesem o cerere catre primarie prin care am informat faptul ca firma de constructii ce avea de construit canalizarea de apă subterană, pare sa nu mai continue lucrarea incepută, asadar lucrarea a ramas in paragina, santurile nu au fost astupate, cand am intrebat pe seful ce se ocupa de canalizare, acesta mi-a spus ca nu mai poate face nimic din moment ce primaria nu a mai virat alti bani catre firma de canalizare, asa s-a ajuns să depun petitie la primărie care să imi raspunda, iar daca am vazut ca nu mi-a raspuns, am introdus actiunea in judecata).

Dar după cum am spus mai sus, instanta a obligat pe părăt la solutionarea cererii mele, insa in ce consta solutionarea? In a imi raspunde la petitie, sau sa oblige firma de constructii sa astupe santul facut? (santul lasat asa fara sa fie astupat, constituie un pericol pentru orice persoană si mai si incurca circulatia publica, mizerie, s.a.m.d.)

Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
danaa1, utilizator
Cel mai recent răspuns: danaa1 , utilizator 10:00, 21 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solutia data de instanta de contencios administrativ se refera la obligarea autoritatii publice de a emite un act administrativ, in sensul de a raspunde petitiei dumneavostra prin care solicitati lamuriri cu privire la problema sesizata si nu vi s-a oferit raspuns. Asadar, solutia nu vizeaza fondul problemei.
Am inteles.
Stiti cumva daca instanta impune paratului (autoritatii publice) un termen de zile in vederea emiterii actului administrativ cu reaspunsul la petitia mea la care nu mi-a raspuns?
In sfarsit, după ce am primit plicul cu Sentinta civila, am citit, si asa cum banuiam, in hotararea instantei nu este trecut termenul de solutionare a cererii mele, se mentioneaza doar; Obigă pe pârâta la solutionarea cererii a rec lamantei inregistrată la sediul.....

Am dreptul de a introduce recurs in 15 zile.
As putea sa introduc recursul impotriva sentintei, prin care sa invoc ca instanta nu a mentionat in sentinta un termen anumit la care parata sa-mi raspunda?

Ma tem ca daca nu introduc recurs, apoi probabil ca parata nu va solutiona nici de data aceasta cererea, iar eu ar trebui sa o iau de la capat, sa introduc din nou o alta actiune in contencios administrativ, sau ce ar trebui sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducere recurs? danaa1 danaa1 Am introdus actiune in contencios administrativ impotriva primariei pentru ca nu mi-a raspuns la petitie. Instanta mi-a dat castig de cauza si a obligat ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează? Narcisa_ Narcisa_ In contenciosul administrativ (Legea 554/2004) se introduc acțiuni impotriva instituților care nu răspund la petitii in termen legal, se solicită anularea ... (vezi toată discuția)
Nu am primit raspuns de la primarie, au trecut mai mult de 30 zile ciprianbelu ciprianbelu Buna ziua, Am depus la Primaria com. Frumusani, jud. Calarasi, 2 documente: 1 - o cerere de bransare la apa curenta (canalizare nu exista), au trecut mai ... (vezi toată discuția)