In contenciosul administrativ (Legea 554/2004) se introduc acțiuni impotriva instituților care nu răspund la petitii in termen legal, se solicită anularea actului eronat, s.a.m.d.
Prin emiterea a unui act eronat sau prin necomunicarea unui răspuns in termen legal, persoana care suferă se numește victimă.
Am avut un caz în care m-am adresat instantei, si în cererea de chemare in judecată, am solicitat ca instanța să oblige pârâtul la obligarea de a îmi da curs cu un răspuns la petiție, respectiv să-mi plătească daune morale cu suma precizată in actiune.
Instanța a obligat pârâtul să-mi răspundă la petiție, însă nu l-a obligat să-mi plătească și daune morale.
Imi puteți spune și mie de ce instanța nu a obligat pârâtul și la plata daunelor morale?
Cum sau când instanța obligă pârâtul la plata unei sume ca despăgubiri morale?
O sa aflati de ce instanta a admis acțiunea în parte după ce o sa cititi motivarea sentinței pronunțate la fond.Probabil nu ati dovedit existenta unui prejudiciu prin necomunicarea actului respectiv,greu de spus ce ati cerutcum ati motivat în drept etc.
Dar când instanța obligă pe pârât instituția publică) să comunice răspuns la petiție reclamantului pentru care a fost introdusă acțiunea în contencios administrativ, iar pârâtul nu respectă nici hot. instanței de a răspunde reclamantului la petiție, ce trebuie să facă reclamantul impotriva pârâtului?