avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masa succesorală: când, cum, cât
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masa succesorală: când, cum, cât

Buna ziua,

Am următoarea situație:
Socrul meu a murit acum aproape un an.... Soțul meu a primit următoarea "avertizare" - citez mai jos câteva extrase - și aș vrea să știu cât e de reală. Ce sa facem sau ce sa nu facem? Ce se întâmplă dacă aștepți și decesul celui de-al doilea părinte? Bănuiala mea este că vor să ne fraierească...
Citez: "Pana pe 25 mai astept hirtiile de la tine pentru dezbatere, scrii ce vrei tu, nu ma intereseaza, dar daca nu le trimiti ca sa le putem depune pana trece anul atunci o sa te car prin tribunale si o sa platesti si cheltuielile de judecata. Acum costa putin, 1200, dupa an ajunge 4000 si dupa aceea platesti pentru fiecare an care trece impozit la valoarea bunurilor. Daca vrei juma jumi sunt de acord cu o conditie - de acum inainte sa contribui la toate cheltuielile de intretinere a casei si a mamei..... Timp de 14 ani eu am platit cablul tv si telefonul,... Deci inainte sa ceri vino sa muncesti și investește... am facut credite pe care le-am platit eu pana la urma..... Tot cei in casa covoare... sunt ale mele. Nu poti veni tu sa-mi evaluezi bunurile cumparete de mine. Nu te astepa vreodata sa vand casa asta. Niciodata cat traiesc eu. Astept un raspuns de la tine, dar nu ma suna ca nu vreau sa vorbesc cu tine. Daca nu trimiti nimic o sa te dau in judecata, pt ca mama e stresata, nu se linisteste si eu nu vreau sa moara." Am încheiat citatul.

Precizez că noi locuim departe de ei, nu ne interesează casa respectivă sau ce-i in ea.
Tot ce soțul meu a vrut este o bucățică de pământ ca sa ne facem o căsuță (în capătul celălalt de țară). Pământul ar fi drept de moștenire al socrului meu de la părinții lui, dar pentru care nu s-a făcut succesiune niciodată de către el și frații lui. (Chestie complicată care e cu acte de proprietate de dezbătut prin instanțe)

Mulțumesc de lămuriri.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:33, 14 Mai 2018
Dacă se solicită dezbaterea succesiunii la mai mult de 2 ani de la deces, moștenitorii vor plăti un impozit de 1% din valoarea proprietăților imobiliare cuprinse în masa succesorală, pe lângă onorariul notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii intre cumnate... georgya2681 georgya2681 Suntem in urmatoarea situatie:soacra mea locuieste in casa socrilor ei neavand nici un titlu de proprietate pe numele ei(cat au fost in viata socrii nu le-au ... (vezi toată discuția)
Moºtenire vrinceanu mariana vrinceanu mariana Bună ziua! Mă numesc Gabi, sunt văduvă din anul 2007. Am avut cu soţul meu o casă care a fost pe numele socrului meu. După decesul soţului am făcut ... (vezi toată discuția)