avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moºtenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moºtenire

Bună ziua!
Mă numesc Gabi, sunt văduvă din anul 2007. Am avut cu soţul meu o casă care a fost pe numele socrului meu. După decesul soţului am făcut acte de vânzare cumpărare pe numele meu(de văduvă). Am doi copii, unul minor, iar celălat căsătorit. Mă interesează ce dreptuir au copii la mostenire acum şi după decesul meu.
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:57, 1 Septembrie 2009
Cat timp sunteti in viata copii dvs. nu au nici un drept la acest imobil/sau la alt bun aflat in patrimoniul dvs. intrucat sunteti proprietar exclusiv.
Dupa decesul dvs. copii vor avea dreptul fiecare la o cota de jumatate din masa succesorala.
apaidiu a scris:

Cat timp sunteti in viata copii dvs. nu au nici un drept la acest imobil/sau la alt bun aflat in patrimoniul dvs. intrucat sunteti proprietar exclusiv.
Dupa decesul dvs. copii vor avea dreptul fiecare la o cota de jumatate din masa succesorala.

=D>
Asa este ! In timpul vietii dvs aveti toate drepturile asupra proprietatii. Dupa eventualul dvs deces copiii au dreptul la cote egale din masa succesorala!B-)
1. Casa era pe numele socrului la data decesului sotului dumneavoastra? Intreb deoarece felul in care ati formulat subiectul cam la asta trimite.

2. Presupunand ca imobilul era pe numele sotului (sau al dum,neavoastra si al sotului) nu puteti vinde intregul imobil (si nici macar o cota parte) fara dezbaterea succesiunii (care are ca efect stabilirea calitatii de mostenitor si a cotelor parti deferite de lege fiecarui mostenitor).

3. Chiar si dupa dezbaterea succesiunii, cotele aferente minorilor vor putea fi instrainate doar cu autorizarea autoritatii tutelare.

4. Daca ati dobandit imobilul de la socrul dumneavoastra prin cumparare dupa decesul sotului, atunci puteti dispune liber de el.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
themis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire morosa morosa buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire CRIBUS CRIBUS buna!sotul meu a murit anul trecut !avem un copil minor ,apartamentul era trecut pe numele lui (el era proprietar)dar avea unele clauze puse de parintii lui-sa ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotului supravietuitor Vasilelena Vasilelena Buna ziua! Eu , impreuna cu sotul meu ne-am cumparat o casa cu jumatate din bani de la socrii mei, bani pe care l-i inapoiem in rate lunare, dar fara vreun act ... (vezi toată discuția)