avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trebuie sa recunosc divortul din SUA in Romania?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trebuie sa recunosc divortul din SUA in Romania?

Multumesc anticipat pt raspuns!
Am fost casatorita in Romania si am divortat in USA.
Conform hotaririi judecatoresti din USA, casa parintilor mei din Romania care acum este in numele meu si al fostului sot, trebuie trecuta numai in numele meu.
1) Fostul sot a declarat in USA ca renunta in favoarea mea, conform hotaririi de divort din USA. Am trimis la cadstru aceasta declaratie apostilata si tradusa in romaneste.
2) Au zis ca vor sa vada sentinta de divort. Am trimis copie apostilata si tradusa.
3) Au zis ca vor sa vada ca e definitiva. Am trimis certificat care atesta acest lucru, apostilat si tradus.
DECIZIA FINALA: Cei de la cadastru au respins cererea de a trece casa numai pe numele meu, zicind ca divortul trebuie recunoscut in Romania.
Intrebarea: Cum pot sa ies din situatia asta cel mai usor (preferabil sa nu recunosc divortul in Romania)?
Sa imi doneze sau sa imi vinda el mie partea lui? Sa dea el o declaratie ca vrea sa ii stearga numele de pe casa (fara sa mentioneze motivul)?
Asumind ca trebuie pina la urma sa recunosc divortul in Romania, trebuie sa am declaratia lui ca accepta sa imi mentin numele din casatorie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: JoAnn , utilizator 17:56, 14 Mai 2018
Buna ziua,
Singura solutie este o actiune de recunoasterea de catre instantele din Romania a hotararii pronuntata in SUA (exequator).
Apoi puteti face si mentiunile dorite la cadastru.
Alta solutie nu exista.
Multumesc mult raspuns.
Au dreptul cei din SUA sa decida cum sa se imparta imobilele din Romania?
Este singurul lucru de care imi este frica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea numelui unuia dintre fostii soti la cadastru, divort in usa nerecunoscut inca in romania JoAnn JoAnn Multumesc anticipat pt raspuns! Am fost casatorita in Romania si am divortat in USA. Conform hotaririi judecatoresti din USA, casa parintilor mei din Romania ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in romania a divortului pronuntat in s.u.a. Gianni1971 Gianni1971 Am divortat in S.U.A. in anul 2000 in urma unei casatorii inregistrate in Romania si acum trebuie sa inregistrez in Romania acest divorrt. M-am interesat deja ... (vezi toată discuția)
Casatorie si divort in sua, procedura recunoasterii in romania. Nonynel Nonynel In cursul anului 2012 un cetatean roman a fost casatorit pentru 5 luni cu o cetateanca americanca. Casatoria s-a incheiat in SUA si divortul definitiv s-a ... (vezi toată discuția)