avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in constatare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in constatare?

bunza ziua.
in anul 1960 o familie a cumparat cu act notarial o suprafatade teren de 1500 mp act care se pare ca a fost inregistrat la primarie doar pentru 1200 mp, pe diferenta pe timpul comunismului au fost construite institutii publice. ce demersuri poate sa faca aceasta familie sa recastige diferenta de la 1200 la 1500 mp .multumesc.
Actiunea in revendicare este mijlocul procesual prin care proprietarul unui bun il poate revendica de la posesor sau de la orice persoana care il detine fara drept sau poate obtine despagubiri, daca este cazul.
multumesc.sa inteleg ca se merge pe actiune in revendicare .problema este ca sunt mai multe institutii pe diferenta aceea de teren.nu cumva proprietarul terenului trebuia sa ceara pe Lg 10 si nu a cerut sa i se respinga actiunea?
Si eu cred ca ar fi trebuit sa depuna cerere pe legea 10, pentru restituirea diferentei de teren fie in natura, fie sub forma de sume compensatorii.
La acest moment, daca nu a facut niciun demers, pe legea 10, este discutabil daca mai poate face ceva.
Dar, ar fi bine totusi sa prezinte actele si unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului pentru teren detinut fara acte de proprietate obrijanu obrijanu Buna seara! Detin din 1970 suprafata de teren de 1200 mp., act de proprietate am doar pentru 1000 mp, pentru care am platit mpozit, Pentru diferenta de 200 mp ... (vezi toată discuția)
Un teren aparine unui proprietar si in acelasi timp in patrimoniu public al statului Florin Poiana Florin Poiana [b]Un teren de 1500 mp este proprietatea unei persoane fizice din 1934: [/b] 1. a fost inscris in cartea funciara la data respectiva in urma cumparararii ... (vezi toată discuția)