Bună ziua! Lucrez intr o instituție de învățământ și fac parte din comisia de disciplină a acesteia. În urma unor sesizări primite impotriva unei colege, consiliul de administrație al unității a convocat comisia de disciplină. În calitate de președinte al comisiei am prezentat convocarea colegei cu pricina, precum si actele plangerilor care stau la baza acestei convocări. Dna a refuzat să semneze de luare la cunoștință convocarea, a încercat să intimideze întreaga comisie prin amenințări diverse. A mai spus că va veni cu avocatul la data stabilită de comisie. Întrebare: atât timp cât nu vine în fața unui instanțe de judecată, are ce căuta cu avocatul? Noi, ca și comisie, ar trebui să vorbim cu dumneaei sau cu avocatul? Trebuie să primim sau nu avocatul în cadrul acestei comisii? Vă mulțumesc mult!
Codul Muncii
art.251
....
(4) In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un avocat sau de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
In speta, persoana in cauza paote veni la comisia de disciplina insotita de un avocat... nu aveti cum sa refuzati prezenta avocatului la cercetarea disciplinara.