avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea CI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea CI

Buna ziua, Am pierdut certificatul original de casatorie (am doar copie)
in acest caz cum pot sa-mi fac noua CI in urma casatoriei? se poate numai cu copia sau ce ar trebui sa fac?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 06:58, 15 Mai 2018
Bună ziua,
Nu se poate cu copie, solicitați un duplicat de la Starea civilă.
Multumesc pentru raspuns in primul rand,
Dar vedeti asta e problema am fost la starea civila si am incercat sa scot duplicat si ei mi-au zis ca nu pot sa-mi elibereze fara CI, eu am incercat sa le explic ca pentru asta imi trebuie duplicatul si ei au spus ca nu se poate altfel nu au cum sa mi-l dea fara CI ....
Păi puteau să vă dea și soluția... scuze pentru răspunsul incomplet.
Dacă locuiți în aceeași localitate unde v-ați căsătorit, mergeți să depuneți deodată la Evidență amândouă cererile: pentru duplicat și pentru cartea de identitate.

Cel mai simplu ar fi să ceară soțul dvs. duplicatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie legalizata certificat nastere pt casatorie ContSters247378 ContSters247378 Buna Ziua, Am citit articolul de lege privind actele necesare pt casatorie si am observat ca se cere certificatul de nastere ( in original si copie) M-ar ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie ankathebest ankathebest Buna seara, am pierdut certificatul de casatorie si sunt in italia cu sotul meu ce trebuie sa fac ,cum fac mil poate face sora mea care este in romania cu ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie Nina1 Nina1 Buna ziua, In urma casatorie s-a eliberat un certificat de casatorie in 2003. Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a se elibera un alt certificat de ... (vezi toată discuția)