avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am cumparat o casa executata silit iar debitorul a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am cumparat o casa executata silit iar debitorul a depus dosar pentru darea in plata

Am cumparat o casa la rosu prin licitatie publica dar intre timp, dupa elibeliberarea actului de adjudecare si pana sa iasa intabularea definitiva pe numele meu, fostul proprietar (debitorul) a depus dosar pentru darea in plata. Mai avem sa demaram doar procedura de evacuare.
Deoarece noi pentru a ne muta in casa trebuie sa investim multi bani pentru a o finaliza, nu putem sa nu ne intrebam: exista posibilitatea ca debitorul sa mai poata lua casa inapoi? Mai departe el se va judeca cu banca pe darea in plata si probabil ca daca va pierde va deschide alt si alt dosar. Sunt eu in vre-un pericol, ca si cumparator de buna credinta?
Ca si mentiune, casa era in executare silita de 4 ani, timp in care debitorul a facut doua contestatii pe care le-a pierdut.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Executare silita mari mari Buna ziua, Va rog sa aveti bunavointa de a ma ajuta cu un sfat in urmatoarea speta: In baza unui titlu executoriu constituit printr-un bilet la ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil de catre creditor. debitorul vrea sa plateasca datoria in rate ca sa nu fie evacuat din imobil. jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat: matusa mea avea de recuperat o suma de bani pe care i-a imprumutat debitorului X. Debitorul X nu si-a platit ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita neaprobata Midala Midala Buna ziua, Am si eu o problema. Acum ceva vreme am castigat o licitatie a unui apartament scos de un creditor care nu a primit banii de la proprietar. In ... (vezi toată discuția)