avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire

Buna ziua,un barbat pe care l-am cunoscut acum 12 ani,pe cand lucram la o spalatorie auto,acum nu imi da pace.Ma cauta la noul loc de munca,le cere colegelor nr de telefon.Nu stiu de unde este,si cunosc doar numele mic.Va rog,ce as putea sa fac?Imi este teama.
Cel mai recent răspuns: Nicole85 , utilizator 20:04, 15 Mai 2018
A venit in mod repetat la locul dvs de munca?de ce va este teama?
Se poate formula o plângere potrivit art 208 Cod Penal, dacă apreciați că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de hărțuire!
În ce sector lucrați? pt a determina astfel Parchetul competent :)
Un aspect de-o importanță paroxistică la această infracțiune este perseverența infracțională, o transformare în succesiune temporală a urmăririi fără drept, urmată de starea de temere a victimei.
Ce interes considerați că are? Speculativ, amoros, intimidant?
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Lucrez la un hipermarket din Ploiesti.In trecut,venea sa spele masina unde eu lucram,imi facea avansuri.Eram si sunt casatorita,iar atunci mi-am dat demisia ca sa scap de el.Acum dupa atata timp,nu imi da pace.Imi este jena de ce v-or crede colegii,imi este teama sa nu imi strice casnicia,imi este teama ca nu stiu ce are in cap.Cum as putea sa fac plangerea daca nu stiu numele lui complet si nici nu stiu unde locuieste

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Se poate formula o plângere potrivit art 208 Cod Penal, dacă apreciați că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de hărțuire!
În ce sector lucrați? pt a determina astfel Parchetul competent :)
Un aspect de-o importanță paroxistică la această infracțiune este perseverența infracțională, o transformare în succesiune temporală a urmăririi fără drept, urmată de starea de temere a victimei.
Ce interes considerați că are? Speculativ, amoros, intimidant?

Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Nicole85, utilizator
Da,sa interesat la colege de numarul de telefon,si de program.Imi denigreaza imaginea,si imi este teama ca nu stiu ce vrea de la mine.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

A venit in mod repetat la locul dvs de munca?de ce va este teama?

Se poate face și "in rem" plângerea penală, urmând ca organele de cercetare penală să-i descopere identitatea.

Alte discuții în legătură

Puteti sa ma sfatuiti, va rog frumos, cum ar trebui sa procedez ca sa scap de amenintarile fostului prieten? mademoiselle_christynne mademoiselle_christynne Salutari tuturor! Incep prin a va prezenta problema mea, in speranta ca ma veti putea sfatui in a-mi rezolva problema urmatoare: sunt amenintata de fostul ... (vezi toată discuția)
Denigrare danut2005 danut2005 In cadrul locului de munca am o colega care umbla cu minciuni si ma denigreaza in fata colegilor. Aude cite ceva apoi le infloreste cum vrea ea si le spune de ... (vezi toată discuția)
Amenintarea cu bataie1 sweet_dreams sweet_dreams Multumesc turor celor care au raspuns mesajului meu.Pot demonstra oricand ca de la acel id,ea vb cu mine,plus ca o cunosc si real si tot timpul are la avatar ... (vezi toată discuția)