avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare judecatoreasca

Buna ziua,

Am fost condamnat la 2 ani si 7 luni cu suspendare pentru trafic de droguri pe noul drept penal. Perioada de supraveghere primita este de 6 ani de la 16.06.14 pana la 16.06 2020 si inteleg ca la sfarsit se obtine automat reabilitarea de drept. Cautand pe net am descoperit reabilitatea judecătorească :
CAPITOLUL III
Dispoziţii comune
Art. 166

Reabilitarea judecătorească

(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:

a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;

Este posibil sa obtin reabilitatea din iunie 2018 in loc de 2020 ca urmare a legii ?
Va multumesc pentu bunavointa si timpul acordat . Sa auzim numai de bine.
Perioada de supraveghere primita este de 6 ani de la 16.06.14 pana la 16.06 2020

Nu ati citit bine.
ART. 92 c.p.
Termenul de supraveghere
(1) Durata suspendării executării pedepsei sub supraveghere constituie termen de supraveghere pentru condamnat şi este cuprinsă între 2 şi 4 ani, fără a putea fi însă mai mică decât durata pedepsei aplicate.
(2) Termenul de supraveghere se calculează de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a rămas definitivă.
(3) Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte măsurile de supraveghere şi să execute obligaţiile ce îi revin, în condiţiile stabilite de instanţă.

Citez : " 2 ani si 7 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe un termen de incercare de 6 ani
Ati spus ca ati fost condamnat conform NCP, se pare ca sunteti in eroare, e vorba de fostul C.P.
Reabilitarea intervine in conditiile C.P. din 1969.
ART. 86^6
Reabilitarea în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere
Dacă cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării executării pedepsei în baza art. 86^4, el este reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept Batagaalin Batagaalin Cand intervine reabilitarea de drept in cazul pedepselor cu suspendare sub supraveghere cu termen de incercare 5 ani ? (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept sau judecatoreasca? WRazvan WRazvan Buna ziua,am fost condamna la 2 ani si 4 luni cu supendare sub supraveghere in perioada de 4 ani de incercare,data condamnari a fost la 30.10.2013 fapta ... (vezi toată discuția)
Buna. in 13 octombrie 2016 am primit o condamnare pe vechiul ... Sé Bastien Sé Bastien Buna. In 13 Octombrie 2016 am primit o condamnare pe vechiul C.P. de 3 ani cu suspendare si 6 ani supraveghere pt purtare abuziva. Cheltuielile au fost in ... (vezi toată discuția)