avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solutionare accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solutionare accident

In urma unui accident de circulatie partile s-au impacat , partea vatamata a dat declaratie precum ca nu doreste sa depuna plangere penala si nu are nici un fel de pretentii materiale si morale .Dosarul a fost trimis la Parchet pentru a fi inregistrat ( declaratia a fost data dupa trimiterea dosarului ) dar inca nu s-a intors la Politie . Exista un termen legal in care dosarul trebuie sa se intoarca ? Ce se intampla in continuare pana la solutionarea cazului ? Cine va da rezolutia si in cat timp ?
Va multumesc anticipat pentru orice lamurire
Cel mai recent răspuns: SARKOZI lUDOVIC , utilizator 22:29, 14 Martie 2006
Simplul fapt ca a/ti avut un accident,nu spune multe pentru un avocat.Trebuie stiiut daca au fost victime sau nu.Victima accidentului,potrivit certificatului medico/legal cate zile are nevoie pt.vindecare? Conducatorul auto a fost sau nu sub influenta alcoolului ? A parasit sau nu locul accidentului.Numai dupa ce se conosc aceste aspecte se poate da un raspuns concret.Rezolutia de neincepere sau scoatere de sub urmarire penala o da procurorul,la infractiunile unde impacarea este posibila.
Conducatorul auto nu a fost sub influenta alcoolului , nu a parasit locul accidentului iar persoana vatamata nu a solicit certificat medico-legal
de obicei, politistul tine legatura cu procurorul.
dar pentru mai multa siguranta mergi la parchet si vezi la ce procuror este dosarul si spune-i de declaratia partii vatamate.
Inteleg ca dosarul se intoarce la Politie pentu a i se atasa declaratia persoanei vatamate (dupa ce acesta a fost inregistrat la Parchet ) . Rezolutia este data de catre un procuror . In cazul acesta dosarul se va reintoarce la Parchet sau exista in cadrul Politiei un procuror care se ocupa de aceste cazuri si care poate da aceasta rezolutie ? Si in cat timp este data aceasta ?
Daca nu exista certificat medico/legal,nu exista infractiune.Nu va mai framantati ca in asemenea cazuri nu este necesara nici macar o rezolutie din partea procurorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezoluție data de procuror pentru prelungire drept de conducere viorelv viorelv Va rog să-mi răspunde-ți, accident cu victima, vătămare corporala din culpa și părăsirea locului accidentului, dovada data de politist cu drept de ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu un scuter MOTOCRISTY MOTOCRISTY Buna seara. Am si eu o problema si ma gandeam ca reuseste cineva pe aici sa imi dea vre un sfat. Am fost implicat intr-un accident cu parasirea locului ... (vezi toată discuția)
Proces in caz de accident rutier cu victima stroescu fabian stroescu fabian am accidentat pe trecere de pietoni. victima nu a dat inca declaratie la politie. au trecut 1 luna si 1 saptamana de la accident. cand incepe urmarirea penala? ... (vezi toată discuția)