avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la contractul de munca

Ma poate obliga angajatorul sa semnez un act aditional de formare profesionala? Ma constrange sa stau 2 ani după ultimul curs, dacă nu platesc contravaloarea lui. Mentionez ca actul e datat cu 15.12.2015.E legal?Sunt in firma de 3 ani.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Sergui , utilizator 22:54, 15 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va poate obliga la semnarea unui aditional, in conditiile in care nu sunteti de acord cu clauzele existente in cuprinsul acestuia...
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
ACT ADITIONAL CU CLAUZA DE FORMARE PROFESIONALA
la contractul individual de munca nr. 19

Incheiat astazi 12.03.2015. intre:


Art. 1. Obiectul actului aditional:
ANGAJATORUL, initiaza si finanteaza integral participarea CURSANTULUI la stagii de formare profesionala pe durata carora angajatul va fi scos integral din activitate, in vederea obtinerii calificarii si pregatirii necesare desfasurarii activitatii. Programele de formare profesionala la care angajatul participa vor fi mentionate in Anexa nr.1 a acestui document.
Art. 2. Durata actului aditional:
Prezentul act aditional intra in vigoare la data de 12.03.2015. efectele sale privind obligatiile CURSANTULUI ulterioare participarii la programele de formare, urmand a se extinde pe o perioada de 2 ani de la data participarii la ultimul program de formare profesionala.

Art. 3. Obligatiile partilor:
ANGAJATORUL se obliga:
3.1. Sa finanteze integral cursurile de formare profesionala care constituie obiect al prezentului act aditional.
3.2. Sa recupereze contravaloarea cursului daca, CURSANTUL isi depune demisia mai devreme de 2 ani de la data participarii la ultimul program de formare profesionala.
CURSANTUL se obliga:
3.5. Sa participe la toate activitatile formative pe durata angajarii si sa nu lipseasca decat in cazuri temeinic motivate, insa nu mai mult de 10% din numarul de ore alocate pregatirii.
Exceptia o constituie problemele de sanatate dovedite cu certificate medicale, in conditiile legii.
3.6. Sa se comporte disciplinat pe toata durata cursului.
3.7. Sa nu aiba initiativa incetarii raporturilor de munca cu ANGAJATORUL pe o durata de cel putin 2 ani dupa participarea la ultimul program de formare profesionala; in caz contrar va suporta toate cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, proportional cu perioada nelucrata din acest termen.
3.8. Sa suporte toate cheltuielile ocazionate de formarea profesionala si in situatia in care, in interiorul termenului de 2 ani de la data absolvirii cursurilor, este concediat pe motive disciplinare sau contractul sau individual de munca inceteaza ca urmare a arestarii preventive pentru o perioada mai mare de 60 de zile, a condamnarii prin hotarare judecatoreasca definitiva pentru o infractiune in legatura cu munca sa, precum si in cazul in care instanta penala a pronuntat o interdictie de exercitare a profesiei.
3.9. Sa anunte ANGAJATORULUI intentia sa de a intrerupe formarea profesionala din motive personale si sa suporte in acest caz contravaloarea cursului.

Art. 4. Valoarea cursului
Valoarea cursurilor de formare profesionala este detaliata in Anexa nr. 1 la acest document si urmeaza a fi suportate integral de catre ANGAJATOR, in conditiile prezentului act aditional.

Art. 5. Raspunderea partilor
5.1. Incalcarea obligatiilor prevazute in prezentul act aditional atrage dupa sine suportarea despagubirilor de catre partea in culpa.
5.2. Forta majora, asa cum este definita prin lege, exonereaza de raspundere partea care o invoca, dar numai la nivelul si pe durata pentru care indeplinirea obligatiilor a fost afectata de acea situatie.

Art. 6. Dispozitii finale
Orice neintelegeri aparute intre parti pe durata derularii prezentului act aditional vor fi solutionate pe cale amiabila, iar daca acest lucru nu este posibil, partile se vor adresa instantei de judecata competente potrivit legii.
Prezentul act aditional a fost incheiat astazi,12.03.2015 in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte, urmand a fi inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor prin grija ANGAJATORULUI, potrivit dispozitiilor legale in vigoare.

ANGAJATOR, CURSANT, Nume
In calitate de Administrator Semnatura ……………………………
Semnatura si stampila………………



Anexa nr. 1 la Act aditional cu clauze de formare profesionala

Partile sunt de acord ca Angajatorul a organizat programele de formare profesionala mentionate in tabelul de mai jos denumit “Detalierea programelor de formare profesionala organizate de catre L la care Angajatul atesta ca a participat” si ca Salariatul (Cursantul) a participat pe cheltuiala Angajatorului la acestea cu scopul de a il ajuta in indeplinirea atributiilor de serviciu in cadrul Sc
Partile sunt de acord ca aceste programe de formare profesionala reprezinta obiectul Actului aditional cu clauze de formare profesionala, cu respectarea acestuia de catre ambele parti pe o perioada de 2 ani de la data participarii de catre Angajat la ultimul program de formare profesionala.
Tabel: Detalierea programelor de formare profesionala organizate de catre SRL la care Angajatul atesta ca a participat
Nr. Crt Denumire program formare profesionala Data organizarii Cost (lei fara tva) Nume si Semnatura Reprezentant Angajator Nume si Semnatura Angajat
1
2
3
4
5
6
7

Asta e actul adițional

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba cu clauza formare profesionala Little_skip Little_skip Buna seara, As dori sa stiu daca in perioada de proba intra in vigoare clauza de formare profesionala. Mentionez ca nu am beneficiat pana in prezent de ... (vezi toată discuția)
Act aditional in contradictoriu cu codul muncii Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, am si eu o problema. Pe data de 06.05.2017 angajatorul, respectiv primaria orasului unde lucrez, mi-a platit un curs de formare profesionala, curs ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)