avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim neinregistrat la timp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim neinregistrat la timp

Ce se poate intampla in cazul in care angajatorul nu inregistreaza la ITM un contract de munca decat dupa 6 luni de la data cu care s-a incheiat?
Cel mai recent răspuns: Miruna SRU , utilizator 09:52, 14 Martie 2006
Sunt curioasa cum l-a mai inregistrat dupa 6 luni, decat daca printr-o "minune" i-au pastrat un nr. de inregistrare din urmatoarele 20 de zile de la incheierea contractului ;) . Multi angajatori incheie si semneaza un contract de munca pt linistea angajatului dar nu-l inregistreaza la itm pt. a nu plati taxele... Deci un angajat prevazator dupa maxim 20 de zile (spun 20 si nu 5 pt ca itm-urile inca inregistreaza la 20 de zile) de la semnarea contractului ar trebui sa ceara exemplarul lui cu stampila de inregistrare de la itm. Altfel risti sa lucrezi doar pt banii pe care i-ai primit fara ca perioada aceea sa-ti fie calculata la pensie sau alte drepturi.
din cate stiu eu o amenda intre 30 si 60 de milioane de lei.
Dupa 6 luni chiar poti sa inregistrezi CIM fara sa mai primesti amenda.Este o contraventie continua , iar amenda se prescrie dupa 6 luni.Singura problema este ca tu sa faci dovada ca salariatul in cauza apare pe statul de plata in aceasta perioada, deoarece dovada executarii Contractului Individual de munca este chiar statul de plata.
Statele de plata ar trebui depuse lunar la ITM, pui pe stat un angajat al carui contract nu l-ai inregistrat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pre-contract...sau? whitescorpion whitescorpion Vreau sa angajez 2 muncitori.Acestia se vor angaja cu contract de munca din ianuarie sau februarie;nu stiu exact sigur cand se vor angaja cu CIM.Ei doresc sa ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu a inregistrat cm la itm la momentul incheierii lui cu angajatul .ce se mai poate face? nsemeniuc nsemeniuc Buna ziua. Problema : la 31.03.09 a incetat CM ,prin acordul partilor. Din aprilie s-a incheiat CM cu 2 ore/zi ,cu o alta firma bineinteles, firma care nu ... (vezi toată discuția)
S-a uitat declararea incetarii cim Anca114 Anca114 Buna ziua. Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni. Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de ... (vezi toată discuția)