avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public - retinere din salariu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public - retinere din salariu

Buna ziua,

Am umatorul caz:
Un cetatean are o amenda auto pe care nu o plateste iar functionarul public/persoana resposabila care ar trebuii sa o notifice pe acesta persoana prin metodele de care dispune somatie sau titlu executoriu si trece mai mult de 5 ani de zile de la intocmirii procesului verbal.

Intrebarea mea este:
Functionarul public/ persoana responsabila trebuia sa plateasca ceva pentru ca nu si-a facut indatoririile?
Cel mai recent răspuns: stef9909@yahoo.com , utilizator 20:47, 5 Iunie 2018
Poate fi angajata raspunderea patrimoniala si disciplinara a functionarului in cauza,
Nu ! Amenzile auto nu se prescriu in 5 ani deoarece, ele se constituie ca venituri la bugetele locale. . Nici notificari nu vei primii. Numai cele la bugetul de stat, respecta aceasta regula. Ca atare si dupa 10 ani, primaria, cand pune mana pe tine, cu vreo hartie cate-ti trebuie, te taxeaza. Eu cand am facut acte pentru vanzarea unei case in 2016, am platit 2800 lei total amenzi. (unele din 1993 !!)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
viorel55, utilizator
Referitor la amenzile contraventionale:
- se prescrie dreptul de a cere executarea silita în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept. (art.215 alin.2 C.proc.fisc.)
Incorect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi valeriantamas31 valeriantamas31 Buna ziua, Am și eu niște neclarități asupra unor amenzi referitor la termenul de prescriptie -IPJ IF 26.01.2011 prescrisa? -Secția 19 Poliție ... (vezi toată discuția)
Amenda garda financiara ContSters126873 ContSters126873 buna dimi la cat timp se prescrie o amenda de la garda financiara??(si nu numai dsp,dsv ,finante etc) (vezi toată discuția)
Amenzi de circulatie, trecute pe rol Catalina Covaliu Catalina Covaliu Buna ziua, puteti sa-mi spuneti daca amenzile de circulatie, care nu au fost platite si au ajuns pe ROL la Primarie, se pot prescrie? Multumesc! (vezi toată discuția)