avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Am 31 de ani si 2 luni stagiu complet de cotizare, 36 de ani vechime si ar trebui sa ies in 1.09.2019 la limita de varsta . Daca ies la pensie anticipat cu 15 luni inainte conform legii in vigoare, adica in 1 iunie 2018, si pe parcurs intervine legea noua a pensiilor, prevederile acesteia se pot aplica retroactiv? Am citit in presa ca e posibil conform proiectului de lege ca penalizarea pe care as primi-o pe cele 15 luni de anticipare sa ramana permanenta . Sau eu voi beneficia de prevederile legii existente pana la aparatia celei noi
Cel mai recent răspuns: Catalina14 , utilizator 14:02, 5 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Penalizarea va ramane la fel pe cele 15 luni.
Chiar daca vor fi modificari in noua lege, acestea nu pot produce efecte retroactiv.
Multumesc pentru raspuns. Dar pe mine ma intereseaza si daca ar fi vreo posibilitate ca penalizarea sa ramana si dupa cele 15 luni, adica la iesirea efectiva la pensie, daca in noua lege se va prevedea ca pentru cei ce ies anticipat penalizarea sa ramana permanenta, Inteleg ca nici o lege nu poate produce efecte retroactiv, dar as vrea o asigurare in plus din partea acelora care au cunostinte juridice
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Nu este posibil.
Prin trecerea de la pensie anticipata partiala la pensie de limita de varsta se elimina penalizarea.
Va multumesc foarte mult!
As mai avea o intrebare
Nu mi-am bagat inca dosarul pentru pensie anticipata partial, acuma as avea doar 11 luni pana la pensia limita de varsta . Nu pot astepta pana in septembrie anul viitor, dar as vrea sa stiu daca se poate, care este pentru mine legea cea mai avantajoasa, cea veche sau cea care se va aproba in curand?! Pentru ca daca cea veche e mai buna pentru mine imi depun dosarul saptamana viitoare. Se zvoneste ca dupa noua lege penalizarea ramane definitiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu mai puteti astepta deschideti-va drepturile.
Oricum daca va aparea o noua lege, pensia d-voastra va fi recalculata potrivit acelei legi.

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata crislor crislor Buna dimineta, Eu sint nascuta in aprilie 1956 si am stagiu de cotizare pentru pensie de 27 ani, intrebarea mea peste 3 ani voi avea deptul la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata sau pentru limita de varsta? carmen voinescu carmen voinescu Sunt nascuta in 26 ianuarie 1955. In ianuarie 2010 am depus dosarul de pensie anticipata. La depunerea dosarului aveam 32 ani de munca si varsta de 55 ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiv grupa i de muna germicor germicor Salutare, Am o nedumerire, si anume: Tatal meu, nascut pe 10 Iulie 1960 a lucrat in Santierul Naval Damen Galati 32 de ani si 5 luni, din care 21 de ani, 3 ... (vezi toată discuția)