avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Judecata

Am o mica problema si vreau sa ma sfatuiti si pe mine. As vrea sa dau in judecata Regia de Apa si Canal; motivul este urmatorul: in luna noiembrie 2005 am platit restantele si taxa de debransare-rebransare insa nici pana acum nu m-au rebransat. In lunile decembrie si ianuarie le-am dat aproape zilnic telefon iar ei imi spuneau ca urmeaza sa vina a doua zi. Am fost si la ei la sediu si le-am facut scandal dar fara nici un rezultat. Au trecut patru luni si ei inca nu si-au facut datoria.X-(X-( M-am gandit ca singura posibilitate de solutionare ar fi sa-i dau in judecata. As vrea sa stiu ce sanse am sa castig procesul si cum se face acea cerere de chemare in judecata ( banuiesc ca nu e o cerere obisnuita).
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:05, 13 Martie 2006
iti propun ca mai inainte sa depui o notificare in scris la aceasta firma prin care sa le dai un termen de 2 - 3 zile in care sa remedieze situatia, aratind ca ai achitat toate taxele in vederea rebransarii si facind referire la chitanta aferenta, si mentioneaza ca in caz contrar vei fi nevoita sa ii actionezi in judecata pentru a-i obliga sa efectueze rebransarea, urmind sa suporte toate cheltuielile ocazionate de acel proces (onorariu de avocat, taxe de timbru etc.).
Vei vedea ca o notificare scrisa (vezi sa o depui prin fax cu confirmare de primire, sau trimisa recomandata cu confirmare de primire sau depusa personal la registratura firmei iar pe copia ta sa primesti nr. de inregistrare) face minuni... Nu uita sa pastrezi o copie de pe aceasta pentru ca, in cazul unui litigiu, sa poti face dovada ei.
Apoi fa o reclamatie la Oficiul pentru protectia consumatorului in care sa explici toata situatia anexând toate dovezile in sprijinul afirmatiilor tale. In cazul in care reclamatia ta este intemeiata, firma respectiva va fi sanctionata si vei vedea ca va reactiona pozitiv.
O actiune in instanta presupune bani, timp, nervi...
Incearca asa cum ti-am spus si vezi ce se intimpla.
In ultima instanta da-i in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputatie restantieri cost rebransare radet georgi30 georgi30 Buna ziua, Va solicit sfatul in urmatoarea situatie: Am fost informati sec printr-o hirtie scrisa de mina la avizierul blocului ca \" din cauza ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta in instanta factura de caldura ista birli birli am fost facturat gresit si cei dela firma ISTA o recunosc dar refuza sa anuleze factura? cum pot face asta in instanta? va multumesc si astept raspuns (vezi toată discuția)
Dacă sunt neclarităţi într-un proces, ce au prioritate, articolele de legi sau articolele dintr-un contract ? zxc1 zxc1 ÎNTREBAREA MEA ESTE: [b]În cazul unui proces, ce are întâietate în judecarea unei speţe - contractul cu firme de tipul Electrica S.A., sau legile şi ... (vezi toată discuția)