avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imputatie restantieri cost rebransare Radet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imputatie restantieri cost rebransare Radet

Buna ziua,
Va solicit sfatul in urmatoarea situatie:

Am fost informati sec printr-o hirtie scrisa de mina la avizierul blocului ca " din cauza ignorantei" noastre am fost debransati de la furnizarea agentului termic ca urmare a restantelor si ca restantierii vor suporta costurile rebransarii.

Intrebarea mea este urmatoarea: care este baza legala?
Cu o singura exceptie, cei citiva restantieri sunt doar cu 1 singura luna in urma cu plata intretinerii....

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:19, 30 Noiembrie 2009
Pai, poate ca dv proprietarii nu aveti restante mari sau mai vechi de o luna catre asociatie. Dar ati intrebat administratorul, presedintele asociatiei cam ce datorii are asociatia fata de furnizorul de agent termic?
Poate nu s-au facut platile catre furnizor "din cauza ignorantei" cum spuneti dv !
Baza legala a costului rebransarii este contractul intre asociatie si furnizor.
Ce restante are asociatia catre Radet ...e o intrebare buna... pe mine insa ma intereseaza un singur lucru: daca unui proprietar cu restanta de 1 luna catre ascoiatia de prorpietari i se poate imputa acest cost.... Cum ramine cu fondul de rulment?

multumesc
Depinde cat fond de rulment aveti.
Daca constatati ca suma fondului de rulment este egala sau mai mica decat suma restantelor din lista, inseamna ca fondul de rulment e in buzunarul restantierilor si daca acestia nu platesc, nici factura la RADET nu se poate plati. Evident e o socoteala in mare, nu va pot spune la amanunt. Dar poate fi luata ca referinta.
....................
In principiu RADET lasa asociatiile sa aiba restante o luna de la scadenta, apoi trimit somatie, dupa care cam la o saptamana vin mesterii si blindeaza tevile.
Deblindare care are acel cost de care spuneati Dv. se face daca asociatia plateste toata datoria. E posibil sa se lase induplecat si cu o suma partiala si cu esalonari ale platilor ulterioare, dar asta depinde de multi factori.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Va multumesc mult pentru raspuns.

Situatia este insa extrem de ciudata pentru ca lucrurile s-au petrecut de fapt asa: in urma cu 2 seri cind am ajuns acasa am aflat ca s-au furat ceasurile care contorizeaza agentul termic. A venit si Politita si....se pare ca de fapt ceasurile au fost luate de lucratorii Radet. Cum, pe ce baza, cind pe cine au anuntat.... nu stiu... Normal era ca administratorul sa stie.... Mai ciudat mi se pare ca Radet nu demonteaza ceasurile si "blindeaza" tevile cum spuneti dvoastra si nu inainte de trimiterea unei somatii...etc.

A doua zi... gasesc la avizier anuntul de mai sus, cum ca am fost debransati pentru neplata si restantierii vor suporta costul rebransarii.

Voi incerca sa sun la Radet sa aflu exact cum sta situatia ce datorii avem, care este ultima factura restanta. cu administratorul nu se poate discuta... sunt multe nemultumiri, in urma unor lucrari de reparatii la termoizolatia blocului am solicitat in repetate rinduri devizul de lucrari ... refuza sau amina, am observat greseli de calcul in liste , de fiecare data cind cineva cere detalii asupra calcului i se raspunde obraznic sau deloc...

In fine, pina una alta stam in frig si vreau sa ma lamuresc cu problema aceasta.

A, si inca ceva : Valoarea intretinerii curente ( a unui proprietar) este sa zicem 350 ron.... din care insa 200 ron reprezinta fond de reparatii. Deci valoarea reala a restantei la utitlitati este de 150 ron. Numai aceasta suma se scade din fondul de rulment... ??

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
georgi30, utilizator

Alte discuții în legătură

Fond rulment luciana17 luciana17 In blocul in care locuiesc se cere un fond de rulment de 300 de lei de apartament pentru cei bransati la radet si de 100 de lei pentru cei debransati de la ... (vezi toată discuția)
Debransare apa calda savu200 savu200 Buna ziua, Am si eu o intrebare, de aproximativ o luna in blocul in care locuiesc a fost sistata apa calda de catre RADET pe motiv ca 5 apartamente au ... (vezi toată discuția)
Ce se plateste din fondul de rulment? smadoiumihaela smadoiumihaela BunA ziua! Am platit fondul de rulment cerut de administrator, iar acum, avand restante la intretinere, l-am rugat sa ia banii din fond, dar a refuzat sub ... (vezi toată discuția)