Buna ziua,
Va solicit sfatul in urmatoarea situatie:
Am fost informati sec printr-o hirtie scrisa de mina la avizierul blocului ca " din cauza ignorantei" noastre am fost debransati de la furnizarea agentului termic ca urmare a restantelor si ca restantierii vor suporta costurile rebransarii.
Intrebarea mea este urmatoarea: care este baza legala?
Cu o singura exceptie, cei citiva restantieri sunt doar cu 1 singura luna in urma cu plata intretinerii....
Contoarele RADET, in caz de blindare a coloanei de apa si caldura nu se iau de la locul lor.
In cazul in care nu mai sunt pe coloane acestea or se fura, or se duc la verificat. Si in cazul in care se duc la verificat nu vi se opreste nici apa si nici caldura. Unde locuiti? E interesant sa-mi spuneti :) In sectorul 5 s-au furat o multime de asemenea contoare. Ele sunt inlocuite pe cheltuiala asociatiilor. Dar daca lucrurile stau asa, solicitati conducerii asociatiei Dv. sa fie platite din fondul de reparatii.
Dv. trebuie sa primiti raspunsuri asupra nelamuririlor din listele de intretinere de la presedintele asociatiei, printr-o cerere scrisa (daca nu se intelege de vorba buna) cu nr. de inregistrare. Administratorul este angajatul asociatiei, nu stapanul blocului! Intrebarea o puneti in termen de 10 zile de la afisarea listelor si raspunsul trebuie sa-l primiti in termen de 7 zile.
E bine daca telefonati la RADET sa va interesati de starea restantelor de la blocul Dv. Vi se va cere codul de abonat (care e prevazut pe factura), dar pentru ca nu cred sa-l cunoasteti spuneti adresa blocului. Vi se va da nr. facturii, suma si data scadenta. In felul acesta va veti putea face o imagine a restantelor.
Da, fondul de rulment este afectat numai de plata acelor 150 lei cheltuieli curente din suma de 350 pe care ati dat-o exemplu.
Va multumesc fffff mult.
Sunt informatii pretioase si ma bucur ca am gasit ajutor.
Da... locuim in sectorul 5 !! Voi intreba la Radet ce se intimpla, de ce au luat contoarele...?
Voi afla informatii asupra datoriei si ii voi inmina administratorului o hirtie scrisa cu toate nelamuririle... Ma indoiesc ca imi va da nr de inregistrare sau macar sa-mi semneze de primire.
Daca nu-mi raspunde in termen care e urmatorul pas?
Oricum daca cumva factura restanta este sa zicem pe luna august atunci vecinii nostri restanti pe o luna ( alta decit august) atunci mai este intemeiat sa suporte costul rebransarii? Iertati-ma, stiu ca sunt multe intrebari alambicate dar un singur om isi bate joc de un bloc intreg si oamenii nu-si cunosc drepturile.
Dupa cum ilustrati problemele Dv. imi dau seama! :)
In sectorul 5 a fost o banda de nemernici care au furat multe asociatii de aceste contoare. Se pare ca politia a putut sa puna mana pe ei! Culmea e ca le vindeau la fier vechi !#-o.
Scrieti cererea, ii cereti sa va dea numar pe ea, sugerandu-i ca acest raspuns il veti duce la primarie ca sa cereti relatii daca face corect calculele, bla, bla, bla.... Nu stiu daca va dormi prea linistit :)
Daca nu va primeste cererea o trimiteti prin mandat postal cu confirmare de primire si atunci o sa inteleaga ca sunteti pus...pe rele :)
Despre restante.....pai eu zic ca fiecare sa raspunda de ce este vinovat, dar pana una alta aflati ce restante aveti, aflati ce e cu acele contoare si din ce cauza RADET v-a blindat coloanele. Nici apa calda nu aveti?
Stiu ca proprietarii nu-si cunosc drepturile, de aceea noi, cativa oameni care stam de mai mult timp pe forum si mai vin si altii cu forte proaspete :)...incercam sa cream un curent de opinie...sa stie fiecare unde ii este locul, ce drepturi si ce obligatii are. La unele intrebari este greu de raspuns. Dar impreuna incercam sa gasim solutii....sau poate nu le gasim, dar macar incercam.
Am aflat de la Radet situatia datoriilor : neplatite sunt facturi din octombrie si noiembrie + penalitati mai vechi ale unor facturi din aprilie 2009 . In ziua debransarii a mai achitat insa si facturi mai vechi nu stiu exact care, trebuie o situtatie detaliata pe hirtie, cam greu la telefon. S-a incheiat si un acord de esalonare urmind ca azi sa plateasca taxa de rebransare si probabil miine sa ne furnizeze agent termic.
Cum am ramas in urma cu o luna la plata intretinerii de prin vara - si mai sunt citiva - probabil ca voi plati cota parte din taxa rebransarii....Desi corect ar fi sa plateasca aceasta taxa toti restantierii - chiar si cei care nu au platit septemrbie ( asa mi s-a spus ca cei care sunt acum, ultima luna intirziati nu intra in calcul, normal asa ar fi daca facturile neplatite sunt cele pe octombrie si noiembrie).... Am sustinut cauza fondului de rulment insa probabil ca acesta au fost inghitit de alti restantieri cu datorii mai mari... In fine...
Mai sunt voci si care suspecteaza ca s-au facut plati pentru reparatii si apoi facturile desi sunt fonduri separate...
Aveti idee cam cit cost o expertiza contabila si cui trebuie sa ma adresez?
Va multumesc mult pentru sfaturi si pentru rabdare
E normal ca taxa rebransarii sa fie platita de toti restantierii aflati pe listele din ultima luna, proportional cu suma restanta, pentru ca este important si cuantumul acestei sume.
Daca fondul de rulment nu ajunge pentru, iata, asemenea situatii, atunci mai mariti-l sau conducerea asociatiei sa-i dea in judecata pe cei care depasesc 90 zile restanta...si sa vedeti atunci, ca nu veti mai avea probleme.
Vedeti ca aveti in primul topic "Documentatie aferenta...." si ce va intereseaza pe Dv. cu expertiza contabila.
Dar va spun ca nu cred sa fie cazul, daca sunteti restanti la RADET numai cu factura din septembrie incepand (practic pentru asta ati fost debransati, urmatoarele erau in termen)....aici nu e cazul de expertiza contabila, dar....faceti cum credeti! E numai o parere personala.....
Fond rulment
luciana17
In blocul in care locuiesc se cere un fond de rulment de 300 de lei de apartament pentru cei bransati la radet si de 100 de lei pentru cei debransati de la ... (vezi toată discuția)