avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot contesta in instanta factura de caldura ISTA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot contesta in instanta factura de caldura ISTA

am fost facturat gresit si cei dela firma ISTA o recunosc dar refuza sa anuleze factura? cum pot face asta in instanta? va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:10, 8 Mai 2006
Solutia pe care ti-o propun este aceasta:
Trimite firmei respective o notificare IN SCRIS fie pe fax cu confirmare de primire, fie prin recomandata cu confirmare de primire, fie personal o depui la registratura unde pe al doilea exemplar al tau ti se va inscrie nr. si data inregistrarii acesteia.
In notificare vei face referire la toata situatia creata, ca s-a facturat un produs nelivrat sau un serviciu neprestat, arati data si numarul de factura, pastrezi o copie de pe aceasta factura si le trimiti in original factura despre care vei face referire in mod expres (la trimiterea in original a facturii). Le spui nr. si data actului prin care ai efectuat plata si le trimiti o copie de pe acesta.
Daca este vorba despre o suma calculata in plus fata de cea reala, vei face vorbire despre aceasta aratind toate motivele pe care le ai sa contesti acest fapt.
In final, le dai un termen rezonabil de 15 zile (spre ex.) de la comunicarea notificarii, pentru a-ti inapoia suma platita si nedatorata, in caz contrar ii somezi ca ii vei da in judecata sub sanctiunea suportarii taxelor de timbru, a onorariilor de avocat etc.).
Incearca asa si daca, pe cale amiabila, nu vei obtine suma platita si nedatorata, da-i in judecata numai cu ajutorul unui avocat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata ramona1979 ramona1979 Am o mica problema si vreau sa ma sfatuiti si pe mine. As vrea sa dau in judecata Regia de Apa si Canal; motivul este urmatorul: in luna noiembrie 2005 am ... (vezi toată discuția)
Mama mea este citata in calitate de parat la un proces succesoral. ... SANTIER SANTIER Mama mea este citata in calitate de parat la un proces succesoral. Pe 30,12,2021 a devenit contact direct covid 19, A anuntat DSP, nu si med de familie (inca, ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto prin firma leasing _Sandu _Sandu Am achizitionat un auto nou printr-o firma de leasing. In contract, contra unei sume, ei se ocupa de inmatricularea masinii. Persoana de contact de la firma ... (vezi toată discuția)