Sunt proprietara unui apartament care ocupa in integralitate ultimul etaj al unui imobil si are o teerasa deschisa de 16m2 care figureaza in cadastru. Noul Cod Civil: Proprietatea comuna (Art. 631-686) spune: “Sunt considerate parti comune: …………
fundatia, curtea interioara, structura, structura de rezistenta, peretii perimetrali si despartitori dintre proprietati si/sau spatiile comune, acoperisul, terasele, scarile si casa scarilor, holurile, pivnitele si subsolurile necompartimentate, rezervoarele de apa, centralele termice proprii si ascensoarele ………………….. »
Limbajul mi se pare ambiguu. Puteti sa-mi explicati cum ceva poate fi proprietatea cuiva si in acelas timp considerat parte comuna ?
Multumesc
Da.
Terasa reprezinta o buna parte din acoperisul imobilului. Reparatia partii de jos a terasei este de responsabilitatea mea sau a coproprietatii?.
Raspunsul FAPR este "terasa sau acoperisul cladirii reprezinta proprietate comuna si sunt in responsabilitatea juridica, tehnica si financiara a tuturor co-proprietarilor"