Buna seara,
Cine trebuie sa semneze bonul de consum ? Banuiesc ca cel care are pe gestiune materialele respective .
Daca ce zic eu e corect , atunci de ce persoana respectiva solicita sa mai semneze cineva alaturi de ea ? E legal asta?
Mi se poate imputa ceva , mai tarziu , daca semnez? Doar pentru ca folosim in cadrul serviciului acele materiale , noi , ca angajati , putem fi obligati sa semnam acele bonuri ?
Normal ca bonul de consum se semneaza de catre gestionar ca predator si de catre cel ce utilizeaza materialele in productie ca primitor. Si tot normal, cel care primeste materialele, raspunde daca le cara acasa sau le vinde, in loc sa le utilizeze acolo unde trebuie.
Suntem 25 -26 de angajati , materialele sunt pentru toti , de unde visez eu daca cineva le fura. Dar eu semnez ca primarul. Cica sa semnam toti , prin rotatie (doar cei care au o anumita functie , restul pot fura linistiti), repet , materialele respective nu se pot imparti individual . Daca eu as primi individual ceva , semnez , dar asa la gramada ?
Nu , nu scrie in fisa postului. Si pana acum ( de 15 ani ) nu am semnat asa ceva , de aceea m-am gandit si eu ca s-a intamplat ceva si nu as vrea sa mi se impute mie lipsurile viitoare.
Si nu sunt coli de hartie sau pixuri , vorbim de valori foarte mari.
In general se face un bon de consum pe lucrare si punct de lucru. Bomul de consum il semneaza seful de echipa sau responsabilul de lucrare care distribuie materialele la muncitorii din subordine. Cel ce a ordonat sa semneze "tiata lumea" e paralel cu meseria. Trebuie sa existe o organizare.
Daca le fura cineva, este vorba de altceva, puteti anunta superiorul/administratorul in scris (daca stiti ceva).
Probabil se fura undeva sau se consuma prea mult si conducerea a luat decizia sa faca lumina. Daca nimeni nu semneaza notele de receptie si bonurile de consum, pana la urma cum se poate demonstra ca anumite bunuri au si intrat in societate?
Nici nu inteleg cum poate oricine semna, trebuie anumite persoane sa fie responsabile /numite cu primirea, mai ales ca mentionati ca sunt valori mari.
Daca nu stim mai exact despre ce e vorba nu prea va putem ajuta decat asa la modul general.
Semnaturi
Goguvoinicu
Buna ziua!
As dori sa va rog sa-mi spuneti daca fisa limita de consum si fisa activitatii zilnice(FAZ-ul) se semneaza obligatoriu de contabilul sef! Mentionez ... (vezi toată discuția)