avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Schimbarea destinatiei unui imobil din spatiu ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Schimbarea destinatiei unui imobil din spatiu comercial in locuinta

Buna ziua, Am un imobil mostenit (sunt copropietar) si vreau sa-i schimb destinatia din spatiu comercial in locuinta. Mentionez ca imobilul respectiv nu a fost vreodata functional - inca un are utilitatile trase. Tatal meu l-a declarat la fisc ca fiind spatiu comercial, dar cred ca din greseala. Ce demersuri trebuie sa fac si catre cine pentru ca, la Fisc, imobilul sa devina locuinta si evident sa platesc mai putin impozit . In legatura cu plata impozitului se poate recalcula retroactiv ca pentru locuinta nu pentru spatiu comercial avand in vedere si faptul ca imobilul este inca in faza de constructie? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
CristinaJacote, utilizator
Cel mai recent răspuns: eannabella , utilizator 12:56, 5 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pentru schimarea destinatiei din spatiu comercial in locuinta va trebui intai sa discutati cu un inginer topograf ( topograful ar trebui sa faca masuratori noi si in plan de amplasament sa figureze casa sau apartament de locuit)- cu noile documente mergeti la OCPI Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară si cereti actualizarea conform documentatiei.In legatura cu plata impozitului nu se poate recalcula daca a fost declarata cladire nerezidentiala(spatiu comercial)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere cladire nerezidentiala dupa 6 ani. ce se poate face? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema. Detin o cladire nerezidentiala de 12 ani de zile. Acum cateva zile am primit o decizie de impunere de la ... (vezi toată discuția)
Declarare spatiu: rezidential sau nerezidential kalyana kalyana Buna seara Am urmatoarea situatie In anul 2015,am construit un spatiu pe persoana fizica,care ulterior a devenit in urma unui contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil codrutconstantin codrutconstantin am decis sa ne deschidem o cafenea , neavand eperienta cu asa ceva... ne-am impotmolit la schimbarea destinatie(inchiriind o casa locuibila), si acum stagnam ... (vezi toată discuția)