Buna ziua, Am un imobil mostenit (sunt copropietar) si vreau sa-i schimb destinatia din spatiu comercial in locuinta. Mentionez ca imobilul respectiv nu a fost vreodata functional - inca un are utilitatile trase. Tatal meu l-a declarat la fisc ca fiind spatiu comercial, dar cred ca din greseala. Ce demersuri trebuie sa fac si catre cine pentru ca, la Fisc, imobilul sa devina locuinta si evident sa platesc mai putin impozit . In legatura cu plata impozitului se poate recalcula retroactiv ca pentru locuinta nu pentru spatiu comercial avand in vedere si faptul ca imobilul este inca in faza de constructie? Multumesc
eannabella
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Pentru schimarea destinatiei din spatiu comercial in locuinta va trebui intai sa discutati cu un inginer topograf ( topograful ar trebui sa faca masuratori noi si in plan de amplasament sa figureze casa sau apartament de locuit)- cu noile documente mergeti la OCPI Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară si cereti actualizarea conform documentatiei.In legatura cu plata impozitului nu se poate recalcula daca a fost declarata cladire nerezidentiala(spatiu comercial)