avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare ITM pentru refuz concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare ITM pentru refuz concediu de odihna

Lucrez la o firma de 10 luni, pana acum mi-am luat concediu doar 3 zile. Am verificat si in aplicatia interna si mai am dreptul la 16 zile de concediu(7 zile ramase de anul trecut). Initial programarile pt concediu se faceau cu o saptamana sau doua inainte. Mai nou insa trebuie sa facem cerere cu mai bine de o luna inainte. Am facut cerere conform noii proceduri si in termen, am cerut concediu 10 zile. Mi s-a refuzat cererea pe motiv ca: afecteaza tura. Si doar atat mi s-a spus. Tin sa mentionez ca am semnat si demisia cu incetare pe 1 iulie cu acordul partilor.
As rezolva ceva printr-o sesizare la ITM?
Am observat si alte nereguli privind salariul, pe langa neconcordanta calcularii bonusurilor care este mai greu de verificat, am sesizat si scaderea salariului de baza pe scuza impozitului aferent bonurilor de masa acordate. Aspectul penibil in aceasta situatie ar fi faptul ca pe fluturas este mentionat un interval pentru acest impozit, in cazul meu acest impozit a fost dublu in comparatie cu suma mentionata drept maxim.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 17 Mai 2018
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii, va putea trasa masuri de rezolvat de catre angajator, si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator sa faca ceva , sa dea sau sa nu dea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonurile de masa Bogdyy Bogdyy Bună seara! Mama mea lucrează într o fabrică de croitorie de 15 ani, nu a avut concedii medicale sau absențe nemotivate. Luna trecuta a avut 10 zile de ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru 12/24-12/48 si concediul de odihna paul69 paul69 Buna seara.In lunile iulie-august din acest an am avut concediu de odihna(10 zile)conform programarii din iarna acestui an.In luna iulie am lucrat ... (vezi toată discuția)
Ridicarea salariului prin card bancar Muresan Felicia Muresan Felicia Va rog frumos,daca se poate sa ma lamuriti in urmatorul caz: 1.Salariat,unic intretinator,a cerut de nenumarate ori sa completeze o declaratie in acest ... (vezi toată discuția)